Magazin Trčanje
Vijesti7 razloga zašto je trčanje zaista dobro by Perskindol

7 razloga zašto je trčanje zaista dobro by Perskindol

Trčanje je jednostavna i učinkovita tjelovježba, a sve što trebaš je kvalitetan par tenisica i dobru volju. Tijekom godina proveden je velik broj istraživanja dobrobiti trčanja, a ovo su neke od njih:

(1) Trčanje produljuje život

Mnogobrojne studije su pokazale da trčanje produljuje život čak i do 3 godine zato što pozitivno djeluje na krvožilni sustav (rad srca, krvni tlak, kolesterol), sastav tijela (manje masti, snažnije kosti), hormonalnu ravnotežu i rad živčanog sustava.

(2) Trkači bolje spavaju

Svi znamo da je spavanje izuzetno važno jer se tada tijelo oporavlja, a ljubitelji trčanja brže i lakše utonu u kvalitetan san.

(3) Trčanje pozitivno djeluje na koljena i leđa

Iako možda teško za povjerovati, istraživanja provedena na iskusnim i rekreativnim trkačima maratona su pokazala da je njihovo stanje zglobova (hrskavica, razmak između kralježaka) netaknuto ili poboljšano.

(4) Trčanje pomaže u kontroli tjelesne mase

S obzirom na to da se radi o kontinuiranom pokretu cijelog tijela, trčanje sagorijeva više kalorija od većine drugih aktivnosti. Osim toga, redovita tjelesna aktivnost najčešće rezultira uvođenjem zdravijih životnih navika pa su rezultati brže vidljivi i stabilni (bez Yo-Yo efekta).

(5) Trčanje poboljšava rad imunološkog sustava

Redovita i umjerena tjelesna aktivnost, uz kvalitetnu prehranu, ima pozitivan učinak na imunološki sustav. Trčanje može unaprijediti tjelesni odgovor protiv uzročnika bolesti, smanjiti upalu, poboljšati sastav crijevne mikroflore te smanjiti rizik od infekcija gornjih dišnih puteva. Ipak, ne zaboravi da pretjerano vježbanje može privremeno oslabiti imunitet.

(6) Trčanje poboljšava kognitivne sposobnosti

Trčanjem se podiže brzina otkucaja srca i protok krvi, što znači da kisikom bogata krv opskrbljuje mozak. Osim toga, najnovije studije pokazuju da se redovitom tjelesnom aktivnošću povećava ukupni volumen mozga, uključujući i sivu tvar.

(7) Trčanje poboljšava mentalno zdravlje

Tjelesna aktivnost ima sposobnost, čak i kad smo bezvoljni i nezadovoljni, poboljšati raspoloženje. Sigurno svi znate za onu: Bolje se osjećam jer trčim!

Kako bol ne bi nadvladala sve navedene dobrobiti, koristite prirodne Perskindol Active proizvode koji sadrže mentol i 7 esencijalnih ulja. Žuta Active Classic linija će pripremiti mišiće prije, a opustiti poslije treninga. U slučaju ozljeda, kada je potrebno intenzivno hlađenje, tu je plava Active Cool linija s čak 7 posto levomentola.

Be Active!

 

PER/PR1/09-2021/HR, rujan2021.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top