Magazin Trčanje
VijestiPazite na kralježnicu, stup našeg tijela

Pazite na kralježnicu, stup našeg tijela

Bolovi u kralježnici česta su posljedica neprirodnog položaja tijela na radnom mjestu i u svakodnevnom životu. Opće mjere, kao što su pravilno držanje i redovito vježbanje nerijetko mogu ublažiti bol i pomoći u oporavku. Pravilnim izborom vježbi i njihovim redovnim izvođenjem možemo opustiti mišiće bez napora i boli

Ne morate trčati maraton ili danonoćno boraviti u teretani kako biste iskusili bol u mišićima ili zglobovima. Tijelo može osjećati fizički stres i bol kao posljedicu dugotrajnog sjedenja, nepravilnog držanja i nedovoljnog kretanja. Stručnjaci za ergonomiju Sveučilišta Cornell smatraju da smo možda predugo čekali ako se bol već pojavila. Ne kaže se bez veze ‘bolje spriječiti, nego liječiti’, zato je važno osigurati kvalitetne radne uvjete (primjerice, udoban, po mogućnosti ergonomski oblikovan, radni stolac, prikladna pozicija i visina monitora i slično) te redovito raditi kratkotrajne stanke u kojima se možete malo razgibati.

Bolovi u kralježnici česta su posljedica neprirodnog položaja tijela na radnom mjestu i u svakodnevnom životu. Opće mjere, kao što su pravilno držanje i redovito vježbanje nerijetko mogu ublažiti bol i pomoći u oporavku. Pravilnim izborom vježbi i njihovim redovnim izvođenjem možemo opustiti mišiće bez napora i boli.

Kod izvođenja vježbi za kralježnicu važno je vježbe izvoditi redovito i pravilno, početi s malim brojem ponavljanja te ga postupno povećavati, pokrete izvoditi brzinom koja vam je ugodna, slobodno disati i ne zadržavati dah između vježbi te prekinuti s izvođenjem vježbe ako određeni položaj stvara bol i obavezno se posavjetovati s liječnikom.

Perskindol je švicarski brand s dugogodišnjom tradicijom proizvodnje biljnih pripravaka za ublažavanje boli u mišićima i zglobovima. U Hrvatskoj su dostupne dvije linije proizvoda – žuta Active i plava Cool. Perskindol Active Classic gel zbog mentola pruža neposredan i ugodan osjećaj hlađenja, a uslijed djelovanja pažljivo odabrane kombinacije eteričnih ulja dolazi do zagrijavanja koje potiče perifernu cirkulaciju te tako opušta bolne mišiće i pomaže u bržem oporavku. Perskindol Active Cool gel sadrži visoku koncentraciju mentola za intenzivan osjećaj hlađenja, naročito u slučaju ozljeda. Perskindol Active Classic sprej se zbog jednostavne primjene na teško dostupnim mjestima, najčešće koristi za opuštanje napetih i bolnih mišića vrata, ramena i leđa nakon dugotrajnog sjedenja ispred računala ili za volanom.

Perskindol proizvode je uvijek dobro imati pri ruci jer djeluju u trenu, brzo se upijaju i ne maste, a mogu se koristiti nekoliko puta dnevno. Njihova trenutna učinkovitost ublažit će mnoge tegobe i bolove koji bi vam inače pokvarili raspoloženje kod kuće, na poslu ili u pokretu.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top