Magazin Trčanje
NaslovniceBroj 23 – lipanj 2018.

Broj 23 – lipanj 2018.

Novi mjesec, novi magazin, nove teme i novi autori. Tako bi u zaista najkraćim crtama glasila najava lipanjskog izdanja magazina Trčanje. Pa ipak, 23. broj treba tematski predstaviti malo bolje.

Naš poznati satiričar Siniša Mareković, a istodobno i redoviti kolumnist Trčanja, u ovom se broju primio pisanja teksta o pet tipova trkača u trkačkim grupama. Na svoj osobit i zabavan način nabrojao je i opisao kakve sve vrste ljudi možemo sresti na stazi i vjerujte, itekako ćete pronaći i sebe i svoje trkačke kolege i prijatelje na tom popisu.

Svoj prvi polumaraton, a oboje su ga istrčali na Krki ove godine, opisali su Dean Klarić i Palmina Ružić, dok se Josip Fabijanić raspisao o nastupu na Banjalučkom polumaratonu i Boroši, utrkama koje su po duljini i vrsti staze prilično zahtjevne, a održane su istog vikenda.

Naše super dame nastupile su unazad mjesec dana na Europskom prvenstvu u trčanju na 24 sata u Rumunjskoj i unatoč velikim očekivanjima stigle (tek) do osmog mjesta. U kratkom uredničkom osvrtu bavimo se upravo činjenicom da svi imaju krize, pa čak i Veronika Jurišić, Antonija Orlić i Paula Vrdoljak, koje su nas itekako razmazile rezultatima prethodnih godina. Zaključak svega je vrlo jednostavan – mali podbačaj u odnosu na osobna očekivanja im se sad dogodio i tko zna hoće li ikad opet. Ipak su to super žene!

Tomislav Marinović, znan i kao fantastičan dugoprugaš, posebno ljubitelj Trail utrka, iskazao se i kao odličan pisac. Pripremio je članak o pravoj maloj revoluciji trčanja u Slavonskom Brodu u kojem se priprema nekoliko vrlo zanimljivih, pa i zahtjevnih utrka.

Tu je i zanimljiva reportaža o trčanju iza zatvorskih zidina. Premda takve utrke većinom postoje u Americi, gdjegod se pronađe slična i u Europi. Za avanturiste željne opakog adrenalina, eto ideje kako ostvariti svoje ideje trčanja s nekim od najopakijih zločinaca svijeta i – ostati živ. Spoiler Alert: Nije baš tako strašno kako zvuči!

Usput rečeno, među ostalim utrkama, novi broj magazina dijelit će se na Umag Night Runu, Medved Runu, Zrmanja Trailu, kros utrci Volim trčanje…

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top