Magazin Trčanje
NaslovniceBroj 23 – lipanj 2018.

Broj 23 – lipanj 2018.

Novi mjesec, novi magazin, nove teme i novi autori. Tako bi u zaista najkraćim crtama glasila najava lipanjskog izdanja magazina Trčanje. Pa ipak, 23. broj treba tematski predstaviti malo bolje.

Naš poznati satiričar Siniša Mareković, a istodobno i redoviti kolumnist Trčanja, u ovom se broju primio pisanja teksta o pet tipova trkača u trkačkim grupama. Na svoj osobit i zabavan način nabrojao je i opisao kakve sve vrste ljudi možemo sresti na stazi i vjerujte, itekako ćete pronaći i sebe i svoje trkačke kolege i prijatelje na tom popisu.

Svoj prvi polumaraton, a oboje su ga istrčali na Krki ove godine, opisali su Dean Klarić i Palmina Ružić, dok se Josip Fabijanić raspisao o nastupu na Banjalučkom polumaratonu i Boroši, utrkama koje su po duljini i vrsti staze prilično zahtjevne, a održane su istog vikenda.

Naše super dame nastupile su unazad mjesec dana na Europskom prvenstvu u trčanju na 24 sata u Rumunjskoj i unatoč velikim očekivanjima stigle (tek) do osmog mjesta. U kratkom uredničkom osvrtu bavimo se upravo činjenicom da svi imaju krize, pa čak i Veronika Jurišić, Antonija Orlić i Paula Vrdoljak, koje su nas itekako razmazile rezultatima prethodnih godina. Zaključak svega je vrlo jednostavan – mali podbačaj u odnosu na osobna očekivanja im se sad dogodio i tko zna hoće li ikad opet. Ipak su to super žene!

Tomislav Marinović, znan i kao fantastičan dugoprugaš, posebno ljubitelj Trail utrka, iskazao se i kao odličan pisac. Pripremio je članak o pravoj maloj revoluciji trčanja u Slavonskom Brodu u kojem se priprema nekoliko vrlo zanimljivih, pa i zahtjevnih utrka.

Tu je i zanimljiva reportaža o trčanju iza zatvorskih zidina. Premda takve utrke većinom postoje u Americi, gdjegod se pronađe slična i u Europi. Za avanturiste željne opakog adrenalina, eto ideje kako ostvariti svoje ideje trčanja s nekim od najopakijih zločinaca svijeta i – ostati živ. Spoiler Alert: Nije baš tako strašno kako zvuči!

Usput rečeno, među ostalim utrkama, novi broj magazina dijelit će se na Umag Night Runu, Medved Runu, Zrmanja Trailu, kros utrci Volim trčanje…

leave a reply

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik:
Europa Media Marketing
Glavni urednik:
Neven Miladin
Marketing:
Sanja Miladin 091/9730656
Valentina Đureković Sertić 091/7884194
CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top