Magazin Trčanje
NaslovniceBroj 40 – studeni 2019.

Broj 40 – studeni 2019.

Mjesec studeni tradicionalno znači i naslovnicu na kojoj je fotka s prošlogodišnjeg Zagrebačkog noćnog cenera. Unazad 3,5 godine i 40 otisnutih brojeva magazina Trčanje, samo je jedna utrka baš svake godine imala ‘svoju’ naslovnicu – Zagrebački noćni cener. Nije to čudno, riječ je o jednoj od najmasovnijih, najomiljenijih i najbolje organiziranih utrka u Zagrebu i Hrvatskoj, utrci koja se rasproda u roku jednog radnog dana. Dakako, upravo zato je i prvi članak u magazinu od studenoga posvećen ZNC-u. Potpisala ga je Tea Gvardijan i pripremila kroz četiri priče koju pričaju trkač, slučajni prolaznik, navijač i organizator. Super zanimljivo štivo!

Slijedi tradicionalno zabavni Siniša Mareković koji na svom primjeru pokazuje kako se ne smije odraditi utrka, a zatim svakako valja naglasiti niz od tri super priče o ljudima koji su redom pobjeđivali teške bolesti i trčanjem zapravo i sebi i svijetu oko sebe dokazali da je sve moguće. Anteja Vidić potpisuje članak o Bojanu Mušćetu koji je prošle godine imaš jaki srčani udar, a danas se korak po korak vraća trkačkoj stazi. Druga dva teksta potpisuju upravo glavne glumice događaja – Monika Gvardijan je na zadnjem Zagrebačkom maratonu trčala utrku na 10 kilometara s novim, transplantiranim plućima, a Senada Arnautović svoj je prvi polumaraton istrčala nakon jako teške operacije karcinoma dojke. Ako nakon te tri priče nećete moći pronaći motivaciju za trening, onda je stvarno bolje da se ostavite trčanja. Barem na neko vrijeme!

U novom broju predstavio se i novi bloger – Matei Negovetić, koji uspješno spaja dvije velike ljubavi, kuhanje i trčanje, Asja Petersen u svojoj kolumni raspravlja o potrebi istezanja i važnosti da trkači barataju pojmovima poput zagrijavanje i istezanje.

Darko Mršnik iz Nu3sporta pripremio je odličan članak o prioritetima u prehrani, a tu je i novi recept koji nam svaki mjesec dostavljaju chefovi Vindije.

Naravno, ima tu još zanimljivih članaka, poput novosti o Garminovom vivoactivu 4 i 4S i statistici s druge najveće utrke u Hrvatskoj, nedavno održanom B2Runu na Jarunu. Samo Wings for Life World Run u Zadru ima više sudionika, oko 9.000, što je za 1.000 više od najveće poslovne utrke u regiji i navodno druge najveće u Europi.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top