Magazin Trčanje
UtrkeHrvatice odlične osme u Europi: Da nije bilo krize sad bi slavili novo postolje

Hrvatice odlične osme u Europi: Da nije bilo krize sad bi slavili novo postolje

Četiri hrvatske dugoprugašice, Veronika Jurišić, Antonija Orlić, Paula Vrdoljak i Adrijana Šimić, nastupile su ovog vikenda na Europskom prvenstvu na 24 sata u rumunjskom Temišvaru. Uz asistenciju stručnog tima u sastavu Dragan Janković, Siniša Mareković, Pavao Vlahek, Zoran Kos i Žana Rajić, naše ponajbolje atletičarke hrabro su se držale veći dio utrke, neko vrijeme vodile i u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, no na kraju, u posljednjim satima natjecanja, prevladala je kriza i Hrvatska je završila kao osma reprezentacija Starog kontinenta.

‘Stigli smo u Rumunjsku po medalju, hrabro smo napali najbolju svjetsku dugoprugašicu Patrycju Bereznowsku i aktualne svjetske prvakinje Poljakinje, odlično se držali punih 16 sati, no na kraju ipak nismo uspjeli. Nije to tragedija, to je trčanje na 24 sata kad se mogu očekivati mnoge neočekivane stvari. Bez obzira na to što još uvijek ne znamo zašto su nam tri najbolje trkačice istodobno upale u nepopravljivu krizu na stazi, mislim da možemo i moramo biti zadovoljni. Dokazali smo još jednom da pripadamo samom europskom dugoprugaškom vrhu’, kazao nam je Dragan Janković, dodajući da je ta kriza iznenadila i njega i trkačice:

‘Neobjašnjivi pad dogodio se u samo 20-tak minuta u drugom dijelu utrke i u krizu su upale istovremeno i Tonka i Paula i Veronika. Nikad ih nisam vidio ovakve. Znale su pucati na ultrama i vraćati se svaki put, ali ovako rano i bez povratka ne znam… Već su se isplakale par puta, nikome u biti nije jasno što se dogodilo. Svaka je bila drugačije spremna, imala drugačiji uvod u trku i jedino zajedničko je da su sve popucale gotovo istovremeno, kao lančana reakcija’.

Antonija Orlić još je jednom istrčala najdulju rutu od svih naših trkačica i 24-satni nastup završila s 204,74 kilometra, Veronika Jurišić ostvarila je 185,90, Adrijana Šimić 184,68, a Paula Vrdoljak 177, 31 kilometar. Pobijedila je nevjerojatna Bereznowska s 243,35 skupljenih kilometara. U ekipnom poretku Hrvatska je na kraju s 575.34 kilometara zauzela 8. mjesto. Prve su, kao i uvijek vrlo uvjerljivo, bile Poljakinje sa 720,45 kilometara, druge Njemice koje su skupile 70-tak kilometara manje, a treće Britanke sa ukupno 645,06 kilometara.

U muškoj konkurenciji, unatoč pojedinačnoj pobjedi Poljaka Andrzeja Radzikowskog, momčadski trijumf ostvarili su Francuzi, drugi su bili Talijani, a treći Nijemci. Razlika u kilometraži između prve i treće reprezentacije bila je manja od 30 kilometara, što samo svjedoči izjednačenosti natjecanja.

Rezultati – pojedinačno (Ž):

 1. Patrycja Bereznowska (Polj) 243,35 km
 2. Stine Rex (Dan) 241,92 km
 3. Małgorzata Pazda-Pozorska (Polj) 240,69 km

Rezultati – pojedinačno (M):

 1. Andrzej Radzikowski (Polj) 265,41 km
 2. Stephane Ruel (Fra) 263,54 km
 3. Aleksandr Sorokin (Lit) 260,99 km

Rezultati – reprezentacije (Ž):

 1. Poljska 720,45 km
 2. Njemačka 656,24 km
 3. Velika Britanija 645,06 km

Rezultati – reprezentacije (M):

 1. Francuska 754,62 km
 2. Velika Britanija 735,15 km
 3. Njemačka 725,96 km

Neven Miladin
Foto Siniša Mareković

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top