Magazin Trčanje
UtrkeAndrej Vištica na Korčuli stigao do 12. naslova prvaka Hrvatske

Andrej Vištica na Korčuli stigao do 12. naslova prvaka Hrvatske

U nedjelju se na Korčuli održalo Prvenstvo Hrvatske u srednje dugom triatlonu na kojem je Andrej Vištica po 12. put osvojio naslov državnog prvaka. Nakon 1900 metara plivanja podno zidina korčulanskog starog grada Vištica se našao na 3. mjestu sa oko dvije minute zaostatka za vodećim Petrom Matićem.

Biciklistička staza je vodila do Vela Luke, a u povratku se išlo preko Smokvice i Čare. Već na prvom usponu prema Pupnatu, Vištica je preuzeo vodstvo, a jedini koji je donekle mogao pratiti tempo bio je Silvije Tomac iz zagrebačkog TK Maksimir. Na kraju 90 kilometara dugog biciklističkog segmenta Vištica je imao 1:20 minuta prednosti tako da je borba za titulu još uvijek bila otvorena. Tomac je poznat kao odličan trkač, ali ovaj put je platio danak prejakoj vožnji bicikla. Vištica je na završnom polumaratonu učvrstio svoju prednost i u cilj ušao kao prvi nakon 4:06h, Tomac je u cilj ušao 6 minuta kasnije, dok je 3. mjesto na postolju zauzeo Dalibor Vujević iz TK Sisak.

‘Silvije mi se prošle godine približio na manje od minutu tako da sam znao da ove godine moram podići ljestvicu ako želim do nove pobjede. Popravio sam svoj prošlogodišnji rezultat za četiri minute što mi ulijeva samopouzdanje uoči glavnih utrka ove sezone. Nije loše za jednog 40-godišnjaka’, izjavio je Vištica nakon utrke.

Andreja već idući vikend čeka međunarodna utrka No limits triathlon u Podgorici, a 4. lipnja u Hamburgu na Europskom Ironman prvenstvu napada plasman na svjetsko prvenstvo i još jedan hrvatski rekord.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top