Magazin Trčanje
UtrkeAndrej Vištica slavio na super teškom sprint triatlonu u Imotskom

Andrej Vištica slavio na super teškom sprint triatlonu u Imotskom

Na uistinu izvanredno organiziranom Blue Red Green Lake – Croatia eXtreme sprint Triathlonu održanom tijekom vikenda u Imotskom Andrej Vištica očekivano je osvojio prvo mjesto s vremenom 1 sat, 13 minuta i 25 sekundi, 3 minute ispred Dejana Patrčevića i Marina Koceića.

Već samo vrijeme pokazuje o kako je teškom natjecanju riječ s obzirom na to da bi prva trojka bez puno muke na ravnoj podlozi ovu utrku završila ispod sat vremena. No 130 metara ukupnog uspona na 5 kilometra trčanja i više od 400 na 20 kilometra bicikla također ne pokazuju pravu težinu ovog triatlona. Naime, organizatori su plivačku stazu postavili u jednom od najljepših jezera na svijetu, Modrom jezeru, gdje su nakon 750 metara plivanja triatlonci morali u prvoj tranziciji otrčati više od jednog kilometra na 10 posto nagiba uz brijeg, do vrha imotske tvrđave gdje su ih čekali bicikli za nastavak utrke. Vozilo se do Zelenog jezera ili Ričice i nazad, a zatim trčalo krugove do Crvenog jezera i cilja u Imotskom. Trčanje su organizatori dodatno ‘ukrasili’, na početku sa 130 stepenica uzbrdo, i na kraju 101. stepenici uspona prije samog cilja.

Prvi je isplivao Koceić, odmah iza njega Patrčević, pa Vištica, no naš najbolji triatlonac se brzo odvojio i stvorio tri minute prednosti koje je održavao do kraja te potvrdio dominaciju kralja hrvatskog triatlona. Puno je zanimljivija borba bila za drugo mjesto gdje su Patrčević i Koceić vozili zajedno i imali tešku borbu na trčanju. Na kraju legenda splitskog triatlona, Marin Koceić, nije uspio dohvatiti drugo mjesto, zaostao je 15 sekundi.

Najteži Sprint triatlon koji sam odradio u životu, ali nije mi žao. Rijetko možete vidjeti ovakve krajolike i ovakvu kombinaciju jezera, biciklističkih staza i trčanja kao što je u Imotskom. Svaka pohvala organizatorima. Ova će mi utrka svakako pomoći na glavnom cilju sezone – završavanju Ironman utrke ispod 8. sati i rušenju hrvatskog rekorda koji je trenutno 8 sati i 12 minuta‘, Izjavio je Andrej nakon utrke.

Primarni cilj sezone je rušenje hrvatskog rekorda u Ironmanu za kraće od 8 sati te nastup na svjetskom Ironman prvenstvu 2021. godine koje će se održati na Havajima. S obzirom na neizvjestan kalendar utrka još nije odlučio na koje će dvije utrke iz Ironman serije nastupiti u rujnu. Ono što je sigurno je da će nastupiti na Embrunmanu i Triatlon Alpe d’Huez na kojima tradicionalno nastupa.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top