Magazin Trčanje
UtrkeAndrej Vištica potvrdio sjajnu formu na Embrunmanu

Andrej Vištica potvrdio sjajnu formu na Embrunmanu

Embrunman, kako su ga francuske novine Le Dauphine Libere 2012. godine nazvale najteži dugi triatlon na svijetu, doživio je proteklog vikenda svoje 37. izdanje. Naš najbolji triatlonac, Andrej Vištica, već sedmu godinu uzastopno niže uspjehe na toj kultnoj utrci te je nakon jedne pobjede, tri druga mjesta i dva četvrta, ove godine osvojio treće mjesto i oborio svoj osobni rekord.

Vištica je utrku završio s vremenom od 9 sati, 38 minuta i 27 sekundi i time je za 20 sekundi zaostao za drugoplasiranim Francuzom Étienneom Diemunschom i nešto malo manje od 10 minuta za pobjednikom, također Francuzom Léonom Chevalierom.

Utrka je za Andreja mogla završiti nakon 40 kilometra bicikla u kružnom toku nakon što se motocikl našao na stazi gdje nikako nije smio biti. Pokušavajući se izvući iz nastale situacije zakačio se za zadnji kotač njegovog bicikla, ali na svu sreću ostao je na biciklu i prošlo je bez većih posljedica.

Dehidriran nakon bicikla završio je na petom mjestu. Naime, zbog epidemioloških mjera na biciklu i na trčanju morali su sa sobom nositi posudu i sami točiti okrjepu na okrjepnim stanicama, radi čega je, u onakvim vremenskim uvjetima, većina natjecatelja utrku završila dehidrirano ili je uopće nije završila.

Andrej Vištica ovom je utrkom započeo uspješno drugi dio sezone. Posljednjih mjesec dana proveo je u talijanskom Sestriereu na visinskim pripremama, spremajući se za vrlo napornu jesen, jer samo tjedan dana iza Embruna slijedi mu Ironman utrka u Kopenhagenu.

‘Kapa mi stoji nakrivo. Eto, to je jedina stvar s kojom sam nezadovoljan danas. U nikad težim uvjetima sam skinuo devet minuta s PB-a na ovoj stazi. Trčali smo na 33 stupnja Celzijusa. Vjerujem da bi u svim prijašnjim nastupima ovo bilo dovoljno za pobjedu, ali danas je bilo za treće mjesto. Odgovor na pitanje svih pitanja kad je riječ o mojim utrkama: Prezadovoljan sam’, kazao je nakon utrke Andrej Vištica.

Foto: Activimages

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top