Magazin Trčanje
TekstoviDnevnik trkača koji je odlučio smršaviti u prosincu

Dnevnik trkača koji je odlučio smršaviti u prosincu

1. prosinca
Stao sam na vagu i ustanovio da sam se udebljao osam kila od ljeta. Pripisujem to smanjenoj količini treniranja i gajbi pive koju popijem svaki vikend. Ni čips koji jedem svaki dan uz Netflix nije pomogao. Gumeni bomboni su druga priča, oni su puni vitamina. Kako god bilo, od danas krećem na dijetu.

5. prosinca
Odradio sam jučer i danas po pet kilometara u tempu političara koji žuri u Sabor. Prvih 200 metara bilo je okej, ali na drugom kilometru sam morao stati da dođem do daha. Slučajno je pored mene bila pekara. Dvije krafne su mi dale snage za ostatak treninga. Na stranu činjenica da sad ležim na kauču i ne mogu do daljinskog, mislim da se vraćam u formu.

7. prosinca
Izašao sam s prijateljima na Advent i odlučio se počastiti jednom čašom kuhanog vina. Tko je mogao znati da će ta prokletinja biti toliko fina da ću tek nakon osme čaše krenuti doma. Negdje u magli mi je konzumacija germknedle i dvije porcija fritula, ali mislim da sam to samo umislio.

8. prosinca
Nisam umislio. Od kad sam krenuo na dijetu imam 3 kile više. Sad već postaje kritično. Sutra oblačim tajice i šuškavac i čeka me najmanje 20 kilometara. Woohoo! Veselim se.

9. prosinca
Pala kiša, odgađam trening za sutra. Do tada ću odgledati novu sezonu Sinnera na Netflixu i postiti uz čips BEZ pive. Jer sam karakter, eto zašto.

10. prosinca
Kiša još pada, ja sam odgledao i cijeli Breaking Bad. I više ne jedem čips, da se razumijemo! Jedem smoki jer mi se ne da po čips u dućan po kiši.

11. prosinca
Kiša prestala, pokušao obući šuškavac, ali ga ne mogu zakopčati. Idem sutra po novi.

13. prosinca
Napokon odradio trening. Prvo sam ga mislio otrčati u komadu, onda kad to nije uspjelo odlučio sam na provjerenu metodu 8+2. Tako je i bilo – 8 minuta hodanja i 2 minute trčanja. Tko mi je stavio ljepilo na džonove tenisica? Sat je pokazao 7,2 kilometra, a ja opet ležim na kauču i razmišljam kako okončati ove muke. Pivom? Ne! Jači sam od toga!

14. prosinca
Ispostavilo se da nisam. Mamurluk na najjače.

17. prosinca
Sad sam već totalno deprimiran. Stižu blagdani, domjenci, a mene sve češće pitaju jesam li u depresiji jer depresivni ljudi puno jedu. Jesam. Ali ZBOG kila koje sam nabio. Čak mi ni kapa više ne ide na glavu – kad ju stavim, nakon 10 minuta imam trag obruba na čelu. Sva sreća da sam odlučio pustiti bradu da se ne vidi koliko sam kila dobio u faci.

22. prosinca
Neko dijete na cesti je uperilo prst u mene i reklo – mama vidi, Djed Mraz. Otišao sam po nove britvice i obrijao se. Prokleto derište.

23. prosinca
Domjenak u firmi. Gledam ja ono pečenje na stolu, gleda ono mene. U želucu kruli, ali ponosno ću vam reći, nisam tamo uzeo ni zalogaja. Uzeo sam kasnije. Spakirali su mi vrećicu hranu i kolače za doma „u slučaju da ogladnim“. Jeo sam do 3 ujutro i plakao.

25. prosinca
Pod borom me dočekalo nekoliko poklona po koje se nisam mogao sagnuti. Jedan od njih bila je knjiga „kako se vratiti u formu“, a ja sam radoznao gledao oko sebe ne bih li ustanovio tko mi ju je poklonio. Da mu ju zafitiljim u glavu.

26. prosinca
Ni novi šuškavac više ne mogu zakopčati.

27. prosinca
Kud ćeš za Novu, pitaju me. Trenutno mi je jedina želja dvoznamenkast broj na digitalnoj vagi, ali bojim se da ništa od toga. Razmišljam da prijavim neku od novogodišnjih utrka i shvatim da bi u cilj ušao tek oko ljeta sljedeće godine i odustajem. Pokušao sam raditi sklekove. Napravio sam jedan. Ok, pola. Spustio sam i ostao ležati.

30. prosinca
Pristao sam na neki tulum na kojem će biti samo sportska ekipa. Tamo će biti samo zdrave hrane i niskokaloričnih pića. Siguran sam. Barem malo sreće u cijelom ovom prokletom mjesecu.

31. prosinca
Kako ovi trkači mogu trčati ako jedu sva ova sranja na trpezi? Nakon pete pive sjećanje me napustilo… imam samo neodređeno sjećanje na povik „vidi ovog debelog, skinuo se u gaće i pleše“. Možda se nije odnosilo na mene.

1. siječnja
Od danas krećem na dijetu…

Siniša Mareković

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top