Magazin Trčanje
Utrke100 km del Passatore: Nikolina prva uz bolno koljeno, Marija druga s temperaturom

100 km del Passatore: Nikolina prva uz bolno koljeno, Marija druga s temperaturom

Nikolina Šustić i Marija Vrajić ostvarile su nove velike uspjehe na legendarnoj utrci 100 km del Passatore koja se već 46 godine trči od Firence do Faenze. Nikolina je u subotu stigla do svoje ukupno već četvrte pobjede na toj utrci, dok je Marija opravdala status drugog favorita i prošla ciljem s 30-tak minuta zaostatka za nevjerojatnom Splićankom.

Ove godine utrka se održavala istodobno s Europskim prvenstvom u trčanju na 24 sata koje se održavalo u Rumunjskoj, pa naših drugih trkačkih vedeta nije bilo u Italiji. Da se te dvije utrke nisu ‘poklopile’ nema sumnje da bi uspjeh hrvatskih dugoprugašica bio još veći. Uostalom, posljednjih 10-tak godina, događalo se i da sve tri stepenice pobjedničkog postolja budu okićene hrvatskim zastavama.

Zanimljivo, Nikolina je pobijedila unatoč ozlijeđenom koljenu koje ju je počelo boljeti nakon tek sat vremena trčanja, a Marija je startala s temperaturom.

‘Nisam se dobro osjećala na startu, imala sam povišenu temperaturu, no ipak sam odlučila nastupiti. Trčala sam svoju utrku, znajući da na takvim stazama s brojnim usponima nemam puno šanse biti brža od Nikoline. Na kraju, ona je posve zasluženo pobijedila, a ja sam vrlo zadovoljna drugim mjestom’, kratko nam se javila Marija iz Italije.

Premda još nismo uspjeli telefonski dobiti Nikolinu, jasno je da je koljeno nateklo i da je nakon utrke završila u bolnici. Kako će se ta ozljeda dalje razvijati, tek nam ostaje vidjeti, no činjenica je da je pobjeđivala posljednje četiri godine i to vrlo uvjerljivo, bez obzira na konkurenciju, ozljede i bolove. Štoviše, prošle godine je postavila i rekord staze koji još uvijek iznosi 7:34:36.

Rezultati (Ž):

  1. Nikolina Šustić (Hrv) 7:53:57
  2. Marija Vrajić (Hrv) 8:26:57
  3. Elisa Zannoni (Ita) 8:43:15
  4. Chiara Milanesi (Ita) 9:22:26
  5. Alica Nagyova (Slo) 9:25:13

Rezultati (M):

  1. Andrea Zambelli (Ita) 6:54:36
  2. Benedikt Hoffmann (Njem) 7:04:55
  3. Giorgio Calcaterra (Ita) 7:32:04
  4. Silvano Beatrici (Ita) 7:49:04
  5. Mirco Gurioli (Ita) 7:56:45

Neven Miladin
Foto Sandro Marconi

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top