Magazin Trčanje
UtrkeNikolina i dalje nepobjediva na 100 kilometara Passatorea

Nikolina i dalje nepobjediva na 100 kilometara Passatorea

Sedam godina traje ludi niz pobjeda hrvatskih dugoprugašica, a u posljednjih pet izdanja Nikolina Šustić suvereno vlada jednom od najpoznatijih utrka na 100 kilometara u svijetu. Staza između Firenze i Faenze, poznata i kao 100 km del Passatore definitivno je jedna od onih na kojima se naše dugoprugašice osjećaju kao kod kuće. Ne jednom sve tri stepenice pobjedničkog postolja osvajale su naše atletičarke, a na posljednjem, 47. izdanju utrke, održanom 25. svibnja, dočekali smo i fantastično treće mjesto Dejana Radanca.

Dakle, Nikolina je stigla do svog petog uzastopnog slavlja i to s rekordom staze – 7:31:04, druga je bila Talijanka Federica Moroni, a do trećeg mjesta dotrčala je neuništiva Veronika Jurišić. U muškoj konkurenciji slavio je domaći ultraš Marco Menegardi, drugi je bio Sergej Popov iz Ukrajine, a treći već spomenuti Radanac. Njegovo vrijeme 7:23:36 novi je hrvatski rekord na 100 kilometara.

Utrka u Italiji istovremeno je i Prvenstvo Hrvatske na 100 kilometara, a za naslove hrvatskih prvaka i prvakinja borilo se dvoje atletičara iz splitskoga MK Marjana, četiri iz zadarskog AK Festina lente, jedan iz zagrebačkog MK Maksimir i čak 16 iz AK Sljeme.

Uskoro opširnije!

Neven Miladin
Foto Dragan Janković

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top