Magazin Trčanje
UtrkeWings for Life: Nepobjediva Nikolina, odlična Željka i ozlijeđeni Robert

Wings for Life: Nepobjediva Nikolina, odlična Željka i ozlijeđeni Robert

Hrvatski trkački trojac koji je prošle godine pobijedio na ‘svojim’ Wings for Life World Run utrkama, ove godine branio je osvojene naslove u drugim gradovima. Nikolina Šustić prošle je godine pokorila britanski Cambridge, a Željka Šaban Miličić i Robert Radojković slavili su u Zadru. Prema pravilima organizatora utrke, kao pobjednici mogli su birati na kojoj će utrci braniti pobjede, pa je tako zadarski pobjednički dvojac odabrao odlazak na Floridu, a fantastična Splićanka otputovala je – tradicionalno sa sestrom blizankom Natašom – u švicarski Zug.

Prekomorska utrka u Sunriseu na Floridi nije bila sretna za Roberta. Presretački auto ‘ulovio’ ga je već na 15. kilometru, daleko ranije nego se očekivalo. To je bio znak da nešto nije u redu.

‘Ozljeda se upalila, to je nešto što sam mogao i očekivati. Predugo treniram i trčim nezaliječen da se tako nešto ne bi dogodilo. Stao sam na 15 kilometru i to je to. Mislim da ću morati skroz stati sa trčanjem dok se ozljeda u potpunosti ne povuče. To je toliko jaka bol da je neizdrživo trčati dalje’, kazao nam je Robert dodajući kako mu je sad upitan i nastup za Hrvatsku na predstojećem Svjetskom prvenstvu na 100 kilometara koje će se sredinom rujna održati u Sv. Martinu na Muri.

Željka je solidno odradila svoj nastup u SAD-u, bila je spremna na visoku temperaturu i veliku vlagu, i dotrčala je do 35,08 kilometara. Sasvim solidna udaljenost s obzirom na uvjete u kojima je trčala.

‘Bilo je teško za trčati, no i staza je bila dosadna. Zadar je u tom smislu jedna posve druga dimenzija. Do 30. kilometra je sve bilo OK, a onda sam shvatila da je djevojka koja je bila ispred mene ima prednost od oko 6 minuta i bilo mi je jasno da nemam šanse za pobjedu. Zato sam nastavila dalje u laganom ritmu i eto, stigla do 35,08 kilometra’, prokomentirala je svoj nastup jedna od naših najboljih triatlonki.

Na kraju, Nikolina Šustić. Što reći o mladoj ženi koja je nastupila na četiri Wings for Life utrke, svaki put u drugom gradu i u sve četiri uvjerljivo pobijedila. U Zadru je 2015. stigla do 48,14 kilometara, iduće godine u norveškom Stavangeru prebacila je 50 kilometara, 2017. trčala je u britanskom Cambridgeu i presretački auto prošao ju je stotinjak metara nakon 55. kilometra, a ove godine otputovala je u Švicarsku i u Zugu istrčala 53,73 kilometra. Čudesna Nikolina nepobjediva je gdje god stigla. Šteta tek za manjak od 50 metara, toliko je, naime, globalna pobjednica Vera Nunez više istrčala u Münchenu – 53,78 kilometara.

‘Prvih 30-tak kilometara sam trčala malo jače jer sam se željela distancirati od brazilske pobjednice koja je također bila u Švicarskoj, a opalila je malo jači tempo u početku. Kad sam uspjela napraviti distancu, samo sam lagano trčala. Nisam imala nikakav info tijekom trke o ničemu, a kad sam vidjela catcher car 700 metara iza mene počela sam trčati unatraške, vrtjeti se  i zabavljati sama sebe. Na kraju je nedostajalo malo da postanem globalna pobjednica, ali nema veze, ovo nije utrka za pobjeđivanja jer je svatko pobjednik’, veselo nam se javila Nikolina iz Švicarske.

Neven Miladin
Foto Red Bull Content Pool

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top