Magazin Trčanje
TekstoviOmega tim dolazi u Zadar: Želimo sudjelovati u nečemu izrazito pozitivnom!

Omega tim dolazi u Zadar: Želimo sudjelovati u nečemu izrazito pozitivnom!

Omega škola trčanja po prvi će put sudjelovati u Wings for Life World Run timu, s ciljem dobre zabave u Zadru, ali i zbog humanitarnog karaktera utrke

Zadar već čitavo desetljeće svake prve svibanjske nedjelje okuplja tisuće trkača velikog srca, ujedinjenih u zajedničkom cilju – učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Tako će biti i na jubilarnom desetom izdanju Wings for Life World Runa, a 7. svibnja pozitivna energija ponovno će preplaviti ovaj dalmatinski grad.

Na startu u Zadru uvijek ima individualnih natjecatelja, ali i pregršt simpatičnih timova, spremnih udružiti snage kako bi zajedno postigli sjajan rezultat te se usput dobro i zabavili.

Među takve družine spada i Omega škola trčanja, koja će po prvi put organizirati svoj Wings for Life World Run tim, kako bi uživala u zadarskom spektaklu.

Radi se o udruzi koja je osnovana 2017. godine, a kroz nju je dosad prošlo više od tisuću trkača i trkačica. Trenutno Omega broji oko 170 stalnih polaznika koji treniraju na području Zagreba, uglavnom rekreativaca željnih uživati u grupnim treninzima koji su ipak puno zabavniji od solo džoginga.

‘Cilj naših članova koji će trčati u Zadru ili putem aplikacije prvenstveno je sudjelovati u nečemu izrazito pozitivnom, a tek onda slijedi razmišljanje o kilometraži’, naglašava Neven Miladin, voditelj Omega Running Teama, a inače i urednik magazina Trčanje.

Neven i njegov tim zajedno su prošli brojna trkačka događanja pa i organizirali vlastite utrke. No, Wings for Life World Run smatraju posebnim i jedva čekaju start 7. svibnja točno u 13 sati na Liburnskoj obali.

Članovi Omega Running Teama neće biti isključivo polaznici škole trčanja, nego i njihovi prijatelji, bračni partneri, susjedi, kao i kolege s posla. Smatraju da je timski duh najvažniji preduvjet za dobar trkački provod, a dio članova može se pohvaliti da su već bježali presretačkom automobilu u Zadru i jako im se svidio ovaj jedinstveni format utrke.

‘Wings for Life World Run u Zadru je bila moja prva utrka i s njom je krenula cijela moja trkačka priča. Logika je bila — nema službenog finiša, nema službenog vremenskog ograničenja, trčim koliko mogu i neću biti zadnja. Uspjela sam na toj utrci otrčati sve do Sukošana, što je tada za mene bila nepojmljiva kilometraža. Osjećaj nakon završene utrke je bio toliko dobar da je zakotrljao kamenčić svih mojih idućih prijava na utrke, kojih se sada već skupilo dosta. I zato je Wings for Life World Run za mene poseban događaj kojem ću se uvijek rado vraćati’, kaže Tonka Delić, članica Omege.

Iako se radi o udruzi rekreativnih trkača, Omega Running Team u Zadru će imati i nekoliko ambicioznih članova.

‘Zašto idem na Wings for Life World Run? Zato što mi je velika želja istrčati tu utrku, a i humanitarno je. Idem prvi put i nadam se super vikendu u Zadru, druženju, zezanciji i svakako da ću istrčati polumaraton prije nego me ulovi catcher car’, najavljuje Davor Soltan.

A želja pomoći što bržem pronalasku lijeka posebno je izražena među onim članovima Omege kojima su drage osobe pogođene ovim tipom ozljeda.

‘Imam par osoba u životu s ozljedama leđne moždine. Jedan je prijatelj pao s bicikla na Sljemenu, a jedan je slučajno nastradao ispred kafića, tako da se zaista nadam da će se jednog dana pronaći lijek. Meni je uvijek bila želja trčati ovu utrku, upravo zbog podrške njima. Ne znam hoću li uspjeti trčati ove godine zbog pomanjkanja vremena, ali sam donirala novac i uvijek ću podržavati ovakve akcije’, kaže Ivančica Kirin Tustonja, polaznica Omege.

U svakom slučaju, Wings for Life World Run dobio je još jednu simpatičnu družinu čiji ćemo nastup u Zadru s velikim zanimanjem pratiti, a njihovom timu se možeš pridružiti OVDJE!

Originalni članak možete pročitati na portalu Red Bulla.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top