Magazin Trčanje
Utrke[VIDEO] Nikolina nepobjediva na Wingsima unatoč kratkom izletu u šumu

[VIDEO] Nikolina nepobjediva na Wingsima unatoč kratkom izletu u šumu

Nakon pobjeda u Zadru, Cambridgeu, Stavangeru i Zugu, Nikolina Šustić slavila je i na petom nastupu na nekoj od Wings for Life World Run utrka. Ovog puta svoju nevjerojatnu dominaciju potvrdila je u njemačkom Münchenu istrčavši nešto manje od 53 kilometra što je bio ukupno treći rezultat na svijetu u ženskoj konkurenciji. Samo su Ruskinja Nina Zarina (53,72 km) i Poljakinja Dominika Stelmach (53,56 km) istrčale dulje dionice od naše trkačke heroine, aktualne svjetske prvakinje na 100 kilometara.

‘Bilo je zaista lijepo, gotovo 12 tisuća trkača startalo je iz Olimpijskog parka u Münchenu, organizacija je zaista bila vrhunska. Nakon prvih par kilometara počeo je padati snijeg i bilo je baš čudno trčati u takvim uvjetima početkom svibnja. Proteklih godina u to vrijeme je već bilo toplo, trčali smo po skoro ljetnim temperaturama’, prenijela nam je Nikolina dojmove iz Njemačke i dodala:

‘Jedan dio utrke sam namjerno išla malo brže, a kasnije sam spustila ritam. Wingse nikad nisam doživljavala kao utrku na kojoj moram ići na rezultat, a najmanje mi je to bila ideja ove godine. Željela sam još jednom pobijediti, ali ne u grču, nego uz zabavu. Zaista sam guštala na stazi unatoč hladnom vremenu i problemima sa želucem. Tako nešto mi se zaista rijetko događa, gotovo nikad, no eto, sad su se pojavili bolovi. U jednom trenutku sam jednostavno morala sići sa staze i odjuriti na polje, to je bilo negdje na 50. kilometru i čak sam razmišljala da tu i stanem, no onda su mi biciklisti iz pratnje rekli da smo globalno ostale samo tri djevojke na stazi pa sam istrčala još koji kilometar. Catcher car me uhvatio otprilike 30 metara prije 53. kilometra’.

 

Radi hladnog vremena izostalo je i glamuroznije i veselije proglašenje pobjednika.

‘Organizacija je zaista bila odlična, mada su se ljudi radi hladnoće većinom razbježali tako da na proglašenju nije bila baš neka topla atmosfera. Očekivala sam glazbu, puno ljudi, veselje, skakanje, no eto, to je izostalo’.

Tradicionalno, na utrci je bila i Nikolinina blizanka Nataša.

‘Ponosna sam na svoju sestru koja je s lakoćom istrčala skoro maratonsku distancu’, naglasila je Nike i objavila vijest koja će oduševiti domaće rekreativce:

‘Dosta je bilo skitanja. I Natina i moja želja je vratiti se doma i iduće godine trčati Wingse u Zadru’.

Niz od pet uzastopnih pobjeda na Wings for Life Word Run utrkama započeo je upravo u Zadru, pa se nadamo da će se u 2020. godini i nastaviti u gradu u kojem je trčanje Wingsa puno više od obične utrke.

Neven Miladin
Foto Flo Hagena/Wings for Life World Run

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top