Magazin Trčanje
UtrkePočinju upisi u Školu trčanja Samobor

Počinju upisi u Školu trčanja Samobor

Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor i ove godine organizira Školu trčanja koja počinje 23. ožujka, a završava organiziranim odlaskom na utrku u Ljubljani krajem listopada. Škola trčanja namijenjena je potpunim početnicima kao i rekreativcima koji već imaju nekog iskustva u trčanju, ali nikad nisu sustavno i organizirano trenirali pa bi uz stručnu pomoć htjeli podići svoje trčanje na višu razinu ili se pripremiti za svoju prvu utrku, bio to cener ili polumaraton.

Škole trčanja jako su popularne i ima ih nekoliko u Zagrebu, kao i ostalim gradovima Hrvatske, no Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor provodi jedinu organiziranu Školu u Samoboru. Ono po čemu se Škola ističe je stručan i kvalitetan program treninga koji provode voditelji grupa s velikim iskustvom u sportu, rekreaciji, ali i edukaciji.

Treninzi Škole trčanja Samobor u proljetnim i ljetnim mjesecima održavaju se na atletskom stadionu u Bivšoj vojarni Taborec, kao i u parku Anindol, iznad Vugrinščaka. Ove godine škola trčanja započinje uvodnim sastankom 21. ožujka (srijeda) te će se održati četiri inicijalna treninga nakon toga (petak 23. ožujka, ponedjeljak 26. ožujka, srijeda 28. ožujka i petak 30. ožujka).

Treninzi službeno započinju u ponedjeljak, 2. travnja i održavati će se svaki tjedan do kraja listopada, ponedjeljkom, srijedom i petkom u 19 sati. Osim treninga, povremeno će se održavati i predavanja kako bi polaznici dobili potrebno znanje o trčanju.

Polaznici škole trčanja će nakon uvodna 4 treninga biti podijeljeni u nekoliko grupa, ovisno o broju polaznika, a grupe će biti formirane nakon inicijalnog testiranja. Do sada je u školu upisivano preko 50 polaznika što znači da se trči u grupama od 10 do 20 ljudi, a na taj način se trener vrlo brzo upozna sa svim trkačima što u nekim situacijama omogućava i individualizirani plan treninga. Isto tako, polaznici škole trčanja se međusobno puno brže i bolje upoznaju. Svaku grupa ima jednog voditelja koji drži tempo grupe.

Glavni cilj škole trčanja je od netrkača napraviti trkače koji će kroz nekoliko mjeseci doći do mogućnosti kontinuiranog i na taj način napraviti dobru podlogu za nastavak rekreativnog trčanja i kasniji eventualni odlazak na utrke. Škola trčanja završava organiziranim odlaskom i nastupom na Ljubljanskom maratonu (28. listopada) gdje će, sukladno željama, polaznici istrčati utrku od 10 km ili polumaraton.

Prijavni obrazac nalazi se na OVOM linku, a više informacija pronađite Facebook stranici Škole trčanja Samobor ili na web stranici Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor.

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top