Magazin Trčanje
Vijesti5 tehno dodataka za trkače

5 tehno dodataka za trkače

Iz Las Vegasa Bojan Mušćet

Na najvećem sajmu potrošačke elektronike na svijetu poseban dio bio je rezerviran za sport i rekreaciju. Prošli smo paviljonima lasvegaškog Convention Centra i odabrali pet gadgeta koji će biti najzanimljiviji trkačima.

Garmin Forerunner 645

Smartfon nam više ne treba za vrijeme treninga: Garmin je predstavio Forerunner 645, GPS sat s integriranom glazbom. Sat može sadržavati do 500 pjesama ili do 4 GB glazbe. Također, mogu se prenijeti unaprijed uređene playliste s Deezera i slušati omiljene melodije povezivanjem na bežične Bluetooth slušalice. Uređaj će biti dostupan u ožujku, a cijena otprilike 450 USD.

Aftershokz Trekz Air

Trekz Air je bio jedan od zanimljivijih gadgeta na ovogodišnjem CES-u. Riječ je o slušalicama koje prenose glazbu putem kosti lica bez ubacivanja ušnih tipli u ili naušnjaka na uši eliminirajući uobičajene probleme s tradicionalnim slušalicama. Može se slušati omiljeni popis pjesama i istodobno biti svjestan svoje okoline, bez ikakve brige o tome da bi u nekom trenutku ušne tiple mogle ispasti iz srednjeg uha.

Suunto 3 Fitness

Suunto je odlučio svoj sportski dizajn prilagoditi klasičnim parametrima i u igru uvesti osobnog trenera na zglobu. Sadrži integrirane prilagodljive upute za treniranje koje mogu pomoći u poboljšanju cjelokupne sposobnosti pružanjem personaliziranih sedmodnevnih planova. Propusti li se vježba, automatski će se prilagoditi plan. Iako ne sadrži GPS, može pratiti brzinu i udaljenost trčanja s pomoću akcelerometra. Bit će dostupan u proljeće 2018. za 200 USD.

Jabra Elite Active 65t

Ove prave bežične slušalice napravljene su za trkače koji samo žele jedan set dodataka za sve u svom životu. Kreirani za aktivne korisnike, imaju akcelerometar za praćenje udaljenosti i poseban premaz koji ih čini otpornima na znoj, vodu i prašinu. Zahvaljujući četirima senzorima za uklanjanje buke i zaštitu od vjetra, trkači mogu prihvatiti pozive u pokretu i povezati se s virtualnim asistentima kao što su Siri ili Alexa. Sluške se pune nakon pet sati korištenja.

Under Armour HOVR Phantom i Sonic

Under Armour je na CES-u predstavio svoju inovativnu tehnologiju HOVR na tenisicama HOVR Phantom i HOVR Sonic. Tehnologija omogućuje bolju apsorpciju udaraca (što pomaže smanjiti negativan utjecaj na zglobove, koljena i gležnjeve). Također je dizajnirana za bolji ‘povratak energije’. Ono što je u tehnološkom smislu najvažnije kod tih tenisica je da se za dodatnih 10 USD dobiva i ugrađeni čip koji se sinkronizira s aplikacijom MapMyRun za praćenje GPS informacija, zajedno s vremenom, ritmom, trajanjem i udaljenosti. Cijena: od 110 do 140 USD od veljače.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top