Magazin Trčanje
TekstoviNeobični ponedjeljak s ovčicama u Zagrebu

Neobični ponedjeljak s ovčicama u Zagrebu

Standardni ponedjeljak; ujutro mrzim cijeli svijet, pa posao i navečer trening s ekipom u Maksimiru. Međutim, baš taj ponedjeljak je bio sve samo ne standardan. Netko od ekipe je saznao za App Sight Run i predložio da umjesto po Maksimiru napravimo turu po gradu da vidimo kako to funkcionira kad to naši smisle. Usput, moram priznati da su nam i nagradne majce za prvih 10 bile primamljive.

Pomalo skeptični, ali i jako radoznali krećemo u avanturu zvanu ‘upoznaj centar Zagreba’. Dolazimo do Trga bana Jelačića totalno opremljeni: skinute aplikacije, odabrana tura, slušalice, držači moba. App nas usmjerava na start, odbrojavanje počinje, stavljamo slušalice na uši i sa smješkom prihvaćamo početak avanture.

Kroz slušalice začujem ugodan glas koji me vodi od destinacije do destinacije te mi svaku poziciju detaljno opisuje. Čak saznajem stvari o mojem Zagrebu za koje nisam nikad čula. Upute su toliko precizne i detaljne da se čak ni naša Dalmatinka kojoj je orjentacija po Zagrebu „jača strana“ nije mogla zbuniti. Aplikacija čak upozorava na pješački prelaz, stepenicu i slično. Wooooow! Nastavljamo dalje, idemo vidjeti što se još da saznati iz ovoga. Odjednom, otprilike na pola naše ture zaviče isti glas: Stani ! Ne žuri! Pogledaj kako je lijep pogled na Grad. Uslikaj se! Brzo svi uz osmjeh skinemo slušalice i ajmo selfie, hahahaha, baš kao mala djeca.

Krećemo dalje do HNK, Botaničkog vrta… ššššš za neke stvari morate i sami saznati, ne mogu sve otkriti. Negdje pred kraj počele su mi smetati slušalice u ušima, s obzirom da inače nikad ne trčim s njima, pa odlučim App staviti na zvučnik (pa kaj, neki puštaju glazbu, a ja simpatičnog turističkog vodiča), trčimo mi tako i slušamo upute, kad odjednom meketanje ovčica. Ljudi se okreću za nama i u čudu gledaju. Tada saznajem da je na jednom od najljepših parkova u samom centru današnjeg Zagreba bio stočni sajam. Stvarno sam se oduševila načinom kako su to naši prezentirali u aplikaciji i informacijom koju nikad prije nisam čula.

Mogu se još jedino zahvaliti ekipi iz Sight Runa što su mojim prijateljima i meni uljepšali večer (i to ponedjeljak) i upoznali nas s našim gradom na posve drugačiji način. Topla preporuka svima: SightRun App na mobitel, slušalice u uši (ili pojačati zvučnik) i krenite hodajući, trčeći, biciklom… bilo kako samo krenite. Čeka vas odlična priča i puno zabave.

Janja Bubaš

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top