Magazin Trčanje
VijestiGlasaj za SightRun ili ostani 7 godina bez PB-a!

Glasaj za SightRun ili ostani 7 godina bez PB-a!

Kad je mlada i maštovita ekipa zagrebačkih rekreativaca prije godinu, dvije osmislila i realizirala SightRun aplikaciju, samo su rijetki vjerovali u brzi uspjeh tog inovativnog i jedinstvenog rješenja vezanog uz trkačko-turističke ture po gradovima. Sandra, Tamara, Ivan i Hrvoje krenuli su sa Zagrebom, osmislivši stazu od 5 kilometara koja je i edukativna i zabavna, a onda se polako počeli širiti. Graz, München, Pula, Split, Šibenik, Rovinj i Opatija. Impresivno!

Želiš dati glas SightRunu? Klikni na fotku i glasaj!

‘Rekreativno trčanje trenutačno je najbrže rastuća sportska grana s više od 200 milijuna trkača u svijetu. Kao što je cikloturizam pridonio proširenju turističke sezone tako sada trčanje postaje glavni trend u aktivnom turizmu i Hrvatska ima priliku to iskoristiti. Putem naše mobilne aplikacije turisti mogu bezbrižno razgledati grad trčeći bez gledanja u kartu. U sklopu projekta razvijemo inovativni sustav za kreiranje tura na način da će korisnici moći odabrati željenu dužinu ture te će im aplikacija generirati kružnu turu koja počinje i završava na njihovoj trenutačnoj lokaciji’, kazala nam je Tamara Markotić.

Dakako, programiranje i izrada aplikacije skup je sport, pa stoga ne čudi da se SightRun ekipa okrenula javnim natječajima koji nude dodatno financiranje. Neki od tih natječaja su domaća inicijativa, neki su vezani uz Europske fondove, no u svakom slučaju riječ je o novčanoj pomoći bez oje nema napretka i nadogradnje postojećeg sustava. Svjetski trendovi vezani uz mobilne aplikacije vjerojatno su najbrže rastući u odnosu na sve druge vrste industrije, i ako se želi ostati ‘u koraku’ s konkurencijom, korisnicima se mora non stop nuditi nešto novo.

‘Upravo zato smo se prijavili na natječaj Zagrebačke banke i od 199 prijavljenih projekata ušli u malo finale u kojem je samo 10 najboljih. Već to je veliko priznanje za nas, no naravno da želimo više. Znamo da imamo što ponuditi jer su ideje koje osmišljavamo za SightRun progresivne i dobre za naše korisnike. Uostalom, upravo anketama i razgovorima s rekreativnim trkačima i stvaramo planove. Slušamo njihovo mišljenje, ideje, kritike i savjete’, objasnila nam je Sandra Bortek.

Proces odabira najboljeg projekta načelno je najpošteniji mogući – glasaju sami korisnici i to bez previše mogućnosti neograničenog davanja glasova. Naime, da bi glas bio pravovaljan glasač se mora registrirati preko društvene mreže ili e-maila, te potvrditi link sa svojim glasom. Uobičajeno je da su takvi principi glasanja naporni i bespotrebni, no u ovom slučaju je doslovce riječ i 2 klika mišem. Konačni pobjednik će biti ‘bogatiji’ za 30 tisuća nepovratnih kuna. Nije dramatično puno, ali čovjeka veseli.

Ukoliko i vi želite dati glas potpore SightRunovcima, link za to je OVAJ! Vremena za to imate u idućih 10 dana, jer se 19. listopada zatvara glasanje. Mi smo svoja 2 klika već obavili…

Tags:

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top