Magazin Trčanje
VijestiSightrun mobilna aplikacija – Upoznaj grad trčeći

Sightrun mobilna aplikacija – Upoznaj grad trčeći

Trkači žele trčati čak i kada su na putu, međutim u novome gradu ne znaju gdje je sigurno i lijepo odraditi trening. Često bi zbog nedostatka slobodnog vremena htjeli usput i razgledati grad, ali gledanje u kartu i trčanje ne idu baš zajedno. Tako se inače ugodna i relaksirajuća aktivnost poput trčanja pretvara u stres i strah od gubljenja ili kašnjenja na kasnije obveze.

Od ideje do proizvoda

Kako bi trkačima koji posjećuju Zagreb omogućili da uživaju u omiljenoj aktivnosti, četvero prijatelja, trkača, zaljubljenika u Zagreb, lani je pokrenulo trkačke razglede grada Zagreba. Startup Factory Zagreb natječaj dao im je priliku da razmišljaju šire.

Tamara Markotić, Hrvoje Horvat, Ivan Videk i Sandra Bortek s idejom mobilne aplikacije za turističko trčanje osvojili su žiri Startup Factory Zagreb natječaja i dobili priliku da razviju svoju ideju. S oduševljenjem pričaju o skorašnjem lansiranju SightRun aplikacije.

Upoznaj grad trčeći uz SightRun

SightRun je mobilna aplikacija koja omogućava trkačima da bezbrižno i ugodno trče čak i kad su na putu. Aplikacija sadrži audio trkačke ture koje kombiniraju trčanje s turističkim razgledavanjem te tako trkači mogu uživati u trčanju usput upoznavajući novi grad.

‘Nakon što se na mobitel skine odabrana tura, dovoljno je da trkač stavi slušalice i stisne play. Nakon toga mu više nije potreban internet, a mobitel može pospremiti i prepustiti se da ga aplikacija sigurno provede kroz grad’, rekla nam je Tamara Markotić, a njezina kolegica Sandra Bortek dodala:

‘SightRun ne pomaže samo trkačima da upoznaju novu destinaciju, već i destinaciju predstavlja kao ‘runner friendly’. Turističko trčanje je novi turistički proizvod. Svjedoci smo popularnosti trčanja u Hrvatskoj. Nema potrebe da se trkač odriče svoje omiljene aktivnosti samo zato što je u novome gradu. Ipak, SightRun aplikacija je prilika i za lokalne trkače da upoznaju svoj grad na jedan novi način’.

Android verzija već u lipnju

Trkači koji vole trčati sami, nemaju vremena za klasične ture ili pak žele upoznati svoj grad imat će priliku uskoro skinuti i prvu verziju SightRun mobilne aplikacije koja će tijekom lipnja biti dostupna za Android mobilne uređaje. Ture će biti dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku, a prvi grad bit će Zagreb. Nakon Zagreba u aplikaciji će se naći i drugi hrvatski gradovi.

Što drugo dodati nego – poduprite prvu hrvatsku trkačku aplikaciju te se prijavite na njihovim stranicama www.sightrun.com i popratite ih na društvenim mrežama Facebook i Instagram @SightRunApp.

Ivana Papić

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top