Magazin Trčanje
VijestiKako to izgleda kad trkači naprave aplikaciju za trčanje

Kako to izgleda kad trkači naprave aplikaciju za trčanje

Trčanje je jedna od najbrže rastućih sportskih grana u svijetu, a i u Hrvatskoj smo svjedoci kako sve više ljudi trči. Svatko od nas ima barem jednog prijatelja koji se ‘navukao’ na trčanje, a jednom kada vam se trčanje uvuče pod kožu, tenisice uvijek nosite sa sobom pa čak i kad putujete. SightRun mobilna aplikacija spaja trčanje i turističko razgledavanje i omogućava trkačima da dolaskom u novu destinaciju uživaju u omiljenoj aktivnosti i istovremeno upoznaju dotičnu destinaciju.

Iza SightRun mobilne aplikacije stoji tim od četvero trkača. Ivan Videk, Hrvoje Horvat, Tamara Markotić i Sandra Bortek pokretači su projekta. Svoj tim su od početka razvoja pojačali mladim snagama, dvojicom developera Marinom Grbićem i Ivanom Orehovcem te UX dizajnericom Elenom Crnković.

Zagreb prvi na list gradova

Iako je inicijalno SightRun zamišljena kao aplikacija za turiste koji dolaze u Zagreb, i lokalni trkači mogu uživati istražujući domaće destinacije. Upravo će zato prve ture bit dostupne i na hrvatskom i engleskom jeziku. Zagreb je prvi grad koji će biti dostupan kroz aplikaciju, a već su u pripremi i nove hrvatske destinacije.

‘Između velikog broja trkačkih aplikacija, SightRun nije nimalo nalik na one koje samo mjere vaš trening. Uz SightRun aplikaciju i trčanje uz nasip može biti zabavnije. Sadržaj u aplikaciji prilagođen je trkaču’, rekao nam je Ivan, zadužen za osmišljavanje sadržaja, a Hrvoje dodao: ‘Nije bitno koliko brzo trčite jer aplikacija koristi GPS sustav mobilnog uređaja koji prema lokaciji trkača aktivira sadržaj. Mnogo testiramo jer nam je važno da se trkači osjećaju sigurno uz SightRun aplikaciju. S tehnologijom je lako i nije, jer koliko god pazili na stvari uvijek naletite na neki bug’.

Aplikacija sadrži audio trkačke ture koje trkaču daju navigacijske upute i zanimljive podatke o lokaciji na kojoj trče. Dovoljno je da trkač skine kroz aplikaciju željenu turu, dođe na startnu točku, stavi slušalice i stisne play. Nakon toga mu više nije potreban internet, a mobitel može pospremiti i prepustiti se da ga aplikacija sigurno provede kroz grad.

Novi turistički proizvod

SightRun mobilna aplikacija već je prepoznata startup ideja s kojom je ovaj tim pobijedio na natječajima kao što je Startup Factory Zagreb, Women Invest, a našli su se i u TOP20 najboljih startupova međunarodne konferencije Zagreb Connect.

SightRun ne pomaže samo trkačima da upoznaju novu destinaciju, već i destinaciju predstavlja kao Runner’s Friendly. Specifičan način kreiranja tura, omogućuje da se kroz turu promoviraju i usluge i proizvodi koji mogu biti zanimljivi ovoj publici.

‘Aplikacija omogućuje i hotelijerima da svojim klijentima ponude turu koja starta ispred njihovog hotela. Osim što svojim klijentima nude vrijednost više, kroz aplikaciju promoviraju i svoj brend’, rekla nam je Tamara.

Prvi trkači-testeri oduševljeni su konceptom aplikacije, uživali su upoznavajući Zagreb trčeći, te s nestrpljenjem čekaju nove ture, ne samo u Hrvatskoj već i u inozemstvu.

‘SightRunning – trčanje i upoznavanje destinacije vani je iznimno popularno. Drago nam je čuti da se trkačima sviđa aplikacija, a još više nas veseli što nam mnogi žele pomoći u kreiranju tura. Prekrasno je kad imate potporu sa svih strana. Sada još samo trebaju skinuti aplikaciju i trčati s njom’, dodala je Sandra za kraj.

Poduprite prvi hrvatski trkački startup i učinite trčanje zanimljivijim. Aplikacija je dostupna na Google Playu, a sve novosti možete pratiti i preko njihove Facebook stranice SightRun App.

Ivana Papić

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top