Magazin Trčanje
UtrkeSlovenian 12 Hour Run dobio srebrnu značku IAU 2021.

Slovenian 12 Hour Run dobio srebrnu značku IAU 2021.

Poznati ultramaraton Slo12Run koji je na rasporedu 22. kolovoza dobio je Srebrnu značku Međunarodne asocijacije ultramaratonca (International Association of Ultrarunners, silver label) za 2021. godinu i time dobilo međunarodnu valjanost. Za one koji još ne znaju, Slo12Run prvi je ultramaraton koji će se održati u centru grada, u Sloveniji i šire.

U nedjelju, 22. kolovoza u 7 sati ujutro počinje utrka na 12 sati na ulicama samog središta Kranja. Ruta je kružna, asfaltirana i duga 1.292 metra, te ima međunarodni certifikat. Trkači koji su do sada trčali udaljenosti poput polumaratona i maratona mogu odabrati kraću verziju, 6-satno trčanje (početak je u 13 sati).

‘Vrlo smo ponosni što smo dobili srebrnu značku Međunarodne asocijacije ultramaratonaca jer to utrci daje međunarodnu vrijednost, a dokazuje i da je riječ o visokokvalitetnom organiziranom trkačkom događaju. U Sloveniji je ovo trenutno jedina ultra utrka s takvim priznanjem’, rekao je voditelj natjecanja Klemen Boštar.

U Kranju se očekuje 150 trkača i trkačica iz Slovenije i inozemstva. Do sada su se osim Slovenaca prijavili trkači iz pet zemalja (Mađarske, Italije, Austrije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore). Postoji veliki interes stranih trkača za sudjelovanje na utrci (također iz Finske, Poljske itd.) ali zbog koronavirusa odgađaju registraciju do posljednjeg dana. Prema trenutno prijavljenim trkačima, u Kranju će se voditi napeta borba jer su već sada među prijavljenima neki od najboljih regionalnih ultramaratonaca i ultramaratonki.

Natjecatelji će moći preuzeti startne pakete (koja sadrže personaliziranu službenu majicu za trčanje 2021.) već u subotu, 21. kolovoza navečer; organizator će se pobrinuti i za mogućnost besplatnog brzog  testiranja na Covid-19 na licu mjesta, jer prema pravilima i preporukama nadležnih službi natjecatelji moraju ispuniti jedan od uvjeta PCT-a (preboljeti koronu i/ili obaviti cijepljenje i testirati se).

‘Mi kao organizatori, članovi Atletskog kluba Ultramaraton Slovenija, uz suorganizatore iz Zavoda za turizam i kulturu Kranj vjerujemo da ćemo gledati utrku godine, utrku koja se ne propušta i na kojoj će brojni trkači prvi put iskušati svoje granice sposobnosti i izdržljivosti, a drugi obarati osobne rekorde. Pozivamo zato sve da se prijave što prije i plate kotizaciju jer to može osigurati i lijepe nagrade. Svaki tjedan organiziramo nagradne igre u kojima prijavljeni mogu osvojiti HOKA tenisice ili druge nagrade sponzora poput OSHEE i Erdinger Alkoholfrei’, kazao je na kraju voditelj utrke.

Prijave na Slo12Run su na službenim web stranicama utrke.

Tags:

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top