Magazin Trčanje
UtrkeDejan Radanac i Nataša Šustić u Kranju slavili s novim rekordima

Dejan Radanac i Nataša Šustić u Kranju slavili s novim rekordima

U nedjelju je u središtu Kranja održan I FEEL SLOVENIA12RUN – vrhunski ultra trkački događaj od 6 i 12 sati. Na utrci su sudjelovali najbolji inozemni ultramaratonci iz više od 20 zemalja, a prvi put iz Hrvatske u Kranj je stigla cijela hrvatska ultramaratonska reprezentacija. Na utrci u trajanju od 12 sati sudjelovalo je 106, a na 6 sati 50 trkača.

Favorit u 12-satnom trčanju bila je Španjolka Carmen Maria Perez koja je i pobijedila s prijeđenih 144,250 kilometara, dok su kod muškaraca favoriti bili hrvatski ultraš Dejan Radanac i prošlogodišnji pobjednik i rekorder staze (161 km), Švicarac Pascal Rüeger. Na žalost, švicarski atletičar morao je završiti utrku zbog ozljede nakon samo sat vremena. Prema očekivanjima, pobjednik muške 12-satne utrke bio je Dejan Radanac koji se prvi put u karijeri okušao u 12-satnoj utrci. Njegov rezultat je najbolji ovogodišnji 12-satni rezultat u svijetu. Radanac je i vlasnik hrvatskog državnog rekorda u trčanju na 100 km. Kako i priliči Prešernovom gradu, pobjednici 12-satne utrke dobili su i muške cilindre i ženske šešire Urške te bogate novčane nagrade.

U 6-satnoj utrci Hrvati su dominirali i na muškim i na ženskim postoljima. Kod žena pobijedila je Nataša Šustić iz Hrvatske koja je istrčala 80,992 km čime je postavila novi državni rekord, a ujedno i rekord staze od 6 sati. U muškoj konkurenciji slavio je Hrvoje Pauković (73,579 km. Nagrade najboljima uručio je počasni gost, legendarni grčki ultramaratonac Yiannis Kouros.

Više od dvadeset godina na našem tlu organiziraju se supermaratoni i ultramaratoni na kojima su uglavnom sudjelovali slovenski trkači, a i sudjelovanje je bilo znatno manje. I FEEL SLOVENIA12RUN iz godine u godinu dobiva sve veću popularnost i na međunarodnoj razini. Stjecanjem zlatne značke IAU utrka je postala jedna od najvažnijih 12-satnih utrka na svijetu na koju dolaze najbolji domaći i svjetski ultramaratonci. Jako smo ponosni što su se našem pozivu odazvali najbolji inozemni ultramaratonci koji su visoko ocijenili organizaciju utrke. Naravno, za tako dobru organizaciju zaslužni su i volonteri, koji su cijeli dan brinuli o trkačima, na čemu im treba posebno zahvaliti. Atmosfera u Kranju bila je zaista izuzetna jer je uz stazu i na tribinama u startno-ciljnom prostoru bilo puno navijača i gledatelja’, saželi su Klemen Boštar, direktor I FEEL SLOVENIA12RUN i Maja Rigač.

Dan uoči utrke organizatori su pripremili ekskluzivnu izložbu dvojice legendi i pionira ultratrčanja, velikih rivala, ali posebno dvojice velikih prijatelja, Slovenca Dušana Mravljeta i Grka Yiannisa Kourosa, na kojoj su bile Mravljetove i Kourosove slike, medalje, pehari, priznanja s njihovih velikih natjecanja te sportska oprema na izložbi u kojoj su nastupali.

Istog dana održan je i tematski razgovor s renomiranim ultramaratoncima i ostalim važnim gostima pod nazivom Pomicanje granica, postavljanje rekorda. Sudjelovali su Yiannis Kouros, Pascal Rüeger, Simen Holvik, Line Caliskaner, Dejan Radanac, Dragan Janković, Carmen Maria Perez, Marko Tomažin.

Foto Tadej Pišek i Žan Osim

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top