Magazin Trčanje
NaslovniceBroj 25 – kolovoz 2018.

Broj 25 – kolovoz 2018.

Kolovoški broj magazina Trčanje jednim dijelom je posvećen noćnim utrkama. S obzirom na to da krajem ljeta i početkom jeseni u Hrvatskoj ima najviše rekreativnih utrka koje startaju po zalasku sunca, pripremili smo jedan kratki presjek GRAWE noćnog maratona, nesumnjivo jedne od najpopularnijih i najveselijih utrka kod nas, te najavili pulsku Xicu koja će i ove godine biti – spektakularna. Staze od 5 i 10 kilometara postavljene su tako da prolaze pored najvažnijih pulskih znamenitosti, a cilj u prelijepoj Areni doživljaj je kakvih je vrlo malo i u svijetu. Na tom tragu pripremljen je i tekst Siniše Marekovića. Tema su noćne utrke, točnije pet razloga zašto ih trčati.

Naša olimpijska maratonka Marija Vrajić u broju 25 piše o uzrocima i posljedicama odustajanja od treninga i utrka. Sukus njezinog razmišljanja svakako je pažnja o zdravlju, jer katkad je zaista dobro stati, okrenuti se i vratiti kući.

Dragan Janković nedavno je u Rusiji istrčao svoj 100. maraton, pa premda je plan za jubilarnu utrku bio nešto drugačiji, ipak je u St. Petersburgu odradio utrku koja mu je baš radi svoje jubilarnosti postala mali uteg u planiranju trkačke svakodnevice. Uglavnom, Janko kao vrsni statističar, izračunao je da je u proteklih 30 godina i okruglih 100 istrčanih maratona proveo na stazi 385 sati, što je ekvivalent punih 16 dana neprekidnog trčanja, dok je računajući sve utrke na kojima je nastupio stigao do broja od 1452. natjecanja i više od 21 tisuću skupljenih kilometara. Impresivno!

Uskoro nas očekuje i jedna od najljepših ‘malih’ utrka, ona u Novskoj, koja je specifična ne samo po odličnoj organizaciji te super energiji na startu i stazi, nego i po tome što je dio staza od 9 i 16 kilometara cestovna utrka, a drugi dio trail/treking. Ako ste blizu Novske sredinom kolovoza svakako navratite, makar i navijati i popiti pivu ili dvije.

Tek koji dan prije izlaska magazina iz tiskare popričali smo s direktorom Svjetskog prvenstva na 100 kilometara koje će se tijekom rujna održati u Hrvatskoj. Prvi čovjek organizacije je dr. Pavao Vlahek, najpoznatiji trkač među doktorima i najbolji doktor među trkačima.

Dio sadržaja pripremio je i Matija Grabovečki pišući o ustroju Atletskog kluba Zabok i tamošnjoj školi trčanja, a osvrnuli smo se i na osnivanje još jedne škole trčanja u Zagrebu – 42,2 running akademije.
Naša stalna kolumnistica Asja Petersen ovog se puta odlučila za temu potrebe i značaja zagrijavanja i istezanja, a u sad već stalnoj rubrici o velikim/najtežim/najluđim svjetskim utrkama ovog smo se puta odlučili za priču o Everest maratonu koji starta ispod najvišeg vrha svijeta.

Uživajte!

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top