Magazin Trčanje
UtrkeNikolina Šustić odlična na maratonu u Veneciji

Nikolina Šustić odlična na maratonu u Veneciji

Četvrto mjesto i rezultat 2 sata, 47 minuta i 21 sekunda ostvarenje je Nikoline Šustić na nedjeljnom maratonu u Veneciji. Odlična mlada Splićanka i jedna od najboljih domaćih dugoprugašica stigla je na cilj iza dvije Etiopljanke i jedne Kenijke, prevodeći u poretku sve europske maratonke.

‘Zadovoljna sam s obzirom na to da mi je ovo peti vikend za redom tijekom kojih sam nastupala na utrkama, od toga samo u posljednjih mjesec dana trčala sam tri maratona, u Berlinu, Zagrebu i sad u Veneciji. Današnja utrka nije bila nimalo laka, staza je neravna, s puno mostova, a kako nisam ni planirala putovati u Veneciju, tako je i rezultat vrjedniji’, kazala nam je Nikolina i objasnila:

‘Organizatori su mi tijekom rujna poslali pozivnicu za nastup, no poruka je otišla u spam elektroničke pošte i nisam ni razmišljala o nastupu do sredine prošlog tjedna. Tad sam vidjela poruku da sam prijavljena i počela razmišljati o odlasku. Tek u četvrtak sam odlučila otići u Veneciju, tako da je sve ovo bilo neplanirano i neočekivano. Na utrci sam se osjećala dobro, rezultat je OK i zaista moram biti zadovoljna’.

Trčanje prelijepom Venecijom sigurno je doživljaj čak i za one koji su taj grad posjetili puno puta. Ništa drugačije nije ni s Nikolinom.

‘Start je izvan Venecije, u mjestu Stra, nakon toga se prolazi kroz industrijsku zonu, pa se tek onda polako približavamo onoj fantastičnoj Veneciji s milijun mostova i Trgu sv. Marka. Trčati uz poznate venecijanske kanale i sve te mostove, mislim da ih je 14 samo u posljednja tri kilometra. Lijepo je, zanimljivo trčati tom trasom, Venecija nikad ne može dosaditi’.

Za kraj, rečenica, dvije o pobjednicima 32. izdanja maratona u Veneciji. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Etiopljanka Utura Sule Gedo s rezultatom 2:29:04, 10-tak minuta nakon nje ciljem je prošla Kenijka Japeting Priscah Cherono, nakon nje i druga Etiopljanka Aynalem Woldemichael, a zatim naša Nikolina. U muškoj konkurenciji slavio je 24-godišnji Eyob Faniel Ghebrehiwet koji nastupa za domaći Venicemarathon Club s vremenom 2:12:16, a iza njega su ciljem prošli Mohammed Mussa iz Eritreje i Tariq Bamaarouf iz Maroka.

Rezultati – maraton (Ž):

  1. Utura Sule Gedo (Eti) 2:29:04
  2. Jepeting Priscah Cherono (Ken) 2:41:08
  3. Aynalem Woldemichael (Eti) 2:42:12
  4. Nikolina Šustić (Hrv) 2:47:21
  5. Maurizia Cunico (Ita) 2:56:21

Rezultati – maraton (M):

  1. Eyob Faniel Ghebrehiwet (Ita) 2:12:16
  2. Mohammed Mussa (Eri) 2:15:14
  3. Tariq Bamaarouf (Mar) 2:16:41
  4. Gilbert Kipleting Chumba (Ken) 2:16:47
  5. David Kiprono Metto (Ken) 2:19:51

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top