Magazin Trčanje
UtrkePobjegnite od vrućine trčeći Novska Run uz jezero, po gustoj šumi i uz najbolji after party na svijetu i okolici

Pobjegnite od vrućine trčeći Novska Run uz jezero, po gustoj šumi i uz najbolji after party na svijetu i okolici

Tek je tridesetak dana preostalo do starta jedne od najboljih ‘malih’ utrka u Hrvatskoj. Organizacijski uvijek savršena, staza osmišljenih da se guštati mogu i napredni trkači, ali i početnici, Novska Run definitivno spada u onu kategoriju utrka koju bi svaki ljubitelj prirode barem jednom trebao istrčati. Ili barem prehodati.

Već tradicionalno, 19. kolovoza će rekreativci i ljubitelji trčanja na izboru imati tri staze različitih duljina. Najkraća nazvana Wrong turn je namijenjena ne samo početnicima, nego i ljudima koji se ne bave rekreativnim trčanjem, no žele sudjelovati ne samo u utrci, nego i u njezinom humanitarnom dijelu (dio novca prikupljenih startninama uplatit će se udruzi Sunca Novske). Tri kilometra asfaltirane ceste, uz pokoju laganu uzbrdicu, pored šume i kroz predivno uređena novljanska predgrađa, nije previše čak ni po jakom ljetnom suncu. Uostalom, na cilju će svakog od natjecatelja čekati hladna okrjepa, od vode i Hidre, do ledene Žuje.

Pomalo ozbiljna duljina od 9 kilometara (Run the Woods) namijenjena je rekreativcima koji vjeruju da mogu istrčati 3-4 kilometra lagane uzbrdice do lokalnog izletišta uz Novljansko jezero, zatim skrenuti na makadam i onda se fantastičnim šumskim singlicama vratiti u centar grada i proći ciljem. Iskreno, riječ je o jednoj od najljepših trkačkih staza na kojima se kombiniraju asfalt i šumski putevi.

Na kraju, nešto manje od 16 kilometara totalnog trkačkog ludila očekuje one najspremnije i najupornije. Premda se staza zove Spartana ipak ne trebate biti spremni kao legendarni Spartanci da biste završili utrku. Prvi dio staze vodi do jezera Bajer, a zatim nastavlja makadamom prema izvoru Jelenova glava te preko brojnih potočića i manjih zemljanih usjeka duboko u novljanskoj šumi vraća prema gradu.

Dakako, kao i uvijek do sada, startni paketi Novska Runa bit će bogati, a medalja koja se čekati sudionike na cilju ove će godine biti ukrašena motivom medvjeda, najnovijeg stanovnika okolnih šuma (ne brinite, nema brlog i naviku šetati u blizini kuća i rute kojom se trči).

‘Novska se posljednjih godina razvila u jedan od najprosperitetnijih i najljepših gradova Zapadne Slavonije i Sisačko-moslavačke županije. Puno se gradi i obnavlja, eko seoski turizam ima veliki potencijal, a sve većem broju posjetitelja svakako pridonose vrlo dobro osmišljeni rekreacijski turizam i blizina Jasenovca te Parka prirode Lonjsko polje. Kraće rečeno, svakako preporučujemo da na utrku u Novsku dođete koji dan ranije i zabavite se po svom guštu’, kazao nam je u najavu utrke njezin direktor Josip Fabijanić.

Ove godine Novska Run je ograničena na maksimalno 500 sudionika, a poučeni iskustvima proteklih godina, taj broj će se vrlo brzo popuniti. Prijave su otvorene na portalu Stotinka.hr, a cijene startnine su 12 (najkraća staza) i 20 eura (staze od 8 i 16 km). Na glavnom novljanskom trgu, nakon utrke, bit će održan veseli after party s koncertom i proglašenjima najbržih trkača, a veselica će se – nemojte nimalo sumnjati – oduljiti duboko u noć.

Neven Miladin
Foto AK NoGa

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top