Magazin Trčanje
UtrkeNovskaRUN 2019: Nova staza, stara staza, teža staza

NovskaRUN 2019: Nova staza, stara staza, teža staza

Prvog dana lipnja otvorene su prijave za peto izdanje utrke Novska Run. Riječ je o utrci koju organiziraju trkački entuzijasti okupljeni u Atletski klub NoGa i koja po mnogočemu predstavlja sportski vrhunac godine u Novskoj i okolici. U odnosu na prethodna izdanja, ove će godine ‘najveća od svih malih utrka’ u Hrvatskoj profićima i rekreativcima ponuditi jednu novu duljinu staze te znatno otežanu trasu najdulje staze.

Dakle, trčat će se utrka na 3 kilometra nazvana Wrong Turn (krivo skretanje) čija će trasa biti isključivo na asfaltiranoj cesti, standardna i najmasovnija utrka na 9 kilometara (Run the Woods) koja na idealan način spaja cestovno i Trail trčanje te naposljetku najdulja staza od 16 kilometara koja je ove godine znatno otežana radi strmog uspona planinarskom stazom koja vodi do vrha Crkvište na 330 metara nadmorske visine. Možda visinska razlika ne djeluje moćno, no upravo će se na tom usponu rješavati pitanje pobjednika. Uostalom, ime utrke je Spartana, a to, vjerujte, nije bez razloga.

Novska Run je proteklih godina itekako zaslužila epitet jedne od najboljih i najveselijih utrka u Hrvatskoj. Organizacijski je vrhunski pripremljena, startni paket je odličan (ako nas sjećanje ne vara, prošle godine težio je oko 3 kilograma uz napomenu da nije bio ispunjen bezvrijednim lecima i sličnim papirima), a energija uoči starta i nakon utrke je fenomenalna (tomu sigurno, među ostalim, doprinosi odlična hrana, puno piva i super koncert). Upravo je ta energija ono ‘nešto’ što svaki trkač-rekreativac traži i priželjkuje od utrke na kojoj sudjeluje.

Prijave za 5. Novska Run traju do 1. kolovoza, točnije, za sve uplaćene startnine do tog datuma organizatori jamče puni startni paket koji uključuje dri fit majicu, odličan med iz lokalnog OPG-a  Brankice Orlić (ako ste pomisli da ima veze s našom super ultrašicom Antonijom Orlić, onda ste u pravu, i usput, med je odličan) te unikatnu finišersku medalju.

‘Dakako, bit će još dosta proizvoda u startnom paketu, svaki od naših sponzora i pokrovitelja dat će makar neku sitnicu za trkače. S obzirom na to da iz godine u godinu rastemo po broju sudionika, ove godine se nadamo da bi na startu moglo stajati između 300 i 350 trkača. Nama nije važna masovnost, nego dobra atmosfera i uživanje u prelijepoj prirodi’, kazao nam je Josip Fabijanić, jedan od organizatora utrke.

Posebnost Novska Runa je i da je to jedna od rijetkih utrka na kojoj trčeći sudjeluje gotovo kompletan klub, od predsjednika do najsporijeg člana, no ne s idejom da na poznatoj stazi osvajaju mjesta na postolju i ruše PB-ove, nego da se druže s trkačima, bodre ih u trenucima kad je teško i, u konačnici, svojim gostima učine utrku veselijom.

Prijave za utrku otvorene su na webu Stotinka.hr.

Neven Miladin
Foto AK NoGa

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top