Magazin Trčanje
UtrkeViše od 400 sudionika na trkačkoj fešti u Novigradu

Više od 400 sudionika na trkačkoj fešti u Novigradu

Novigrad je još jednom bio u središtu zbivanja zahvaljujući petom izdanju utrke Novigrad/Cittanova RUN koja se održala u organizaciji Aminess hotela i kampova uz sponzorstvo TZ Novigrad. U utrci je sudjelovalo više od 400 trkača koji su na svojoj ruti prolazili novigradskim ulicama i priobalnom šetnicom do naselja Dajle i natrag.

Natjecanje je organizirano u četiri trkačke discipline, a otvorili su ga najmlađi sudionici na utrci Fun Run. U ženskoj konkurenciji u polumaratonu prvo mjesto pripalo je Maji Urban, pobjedu na 10 km odnijela je Jasmina Kozina Prapotnik, dok je Anita Majer slavila na 5 kilometara. U muškoj konkurenciji u polumaratonu pobjednik je Matic Modic, u štafeti su pobjedu odnijeli Gašper Jeras i Jakob Mulej, na 10 kilometara najbolje vrijeme je ostvario Daniele Galasso, a na 5 kilometara prvoplasirani je Matija Lisec. Štafetu za miješane parove najbrže su istrčali Sergio Furlan i Debora Colledan.

‘Sretni smo što smo ponovno bili dio ove sjajne atmosfere i utrke koja svaki put privuče sve veći broj zaljubljenika u trčanje. Trčati uz more kroz Novigrad i pri tome uživati u prekrasnom pogledu zbilja je jedinstveno iskustvo koje preporučamo svakome’, izjavili su članovi slovenskog trkačkog kluba.

‘Novigrad je prekrasan i uvijek mu se rado vraćamo, a utrka je iz godine u godinu na sve većoj razini. Staze su vrlo dobro označene, priroda je prekrasna i osoblje Aminess hotela u kojem boravimo je uvijek vrlo ljubazno i susretljivo’, izjavila je jedna od trkačica iz Italije.

Pobjednici s najboljim rezultatima u muškim i ženskim kategorijama osvojili su bogate nagrade poput noćenja u Aminess objektu po izboru, večere za dvoje, ulaza u wellness i bogatih Aminess poklon paketa.

Rezultati – polumaraton:

1. Matic Modic (Slo) 1:13:34 Maja Urban (Hrv) 1:35:19
2. Tom Doney (Ita) 1:15:22 Michela Biacca (Ita) 1:40:52
3. Luka Ljubič (Slo) 1:16:43 Ilaria Toscan (Ita) 1:46:54

Rezultati – 10 km:

1. Daniele Galasso (Ita) 33:38 Jasmina Kozina Prapotnik (Slo) 44:01
2. Tjaž Dolgan (Slo) 34:12 Gorana Mihovilović (Hrv) 48:34
3. Ivan Diklić (Hrv) 35:35 Mateja Vodičar (Slo) 48:58

Rezultati – 5 km:

1. Matija Lisec (Hrv) 16:34 Anita Majer (Slo) 23:31
2. Filippo Pagavino (Ita) 17:39 Sabina Soroscy (Slo) 24:07
3. Edi Pašić (Hrv) 17:51 Barbara Hladnik (Slo) 27:38

Kompletne rezultate možete pronaći na OVOM linku.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top