Magazin Trčanje
UtrkeDominacija izvrsnih Slovenaca na rekordno posjećenom Novigrad Runu

Dominacija izvrsnih Slovenaca na rekordno posjećenom Novigrad Runu

Dominacijom slovenskih trkačica i trkača u nedjelju je u istarskom Novigradu završeno šesto izdanje utrke Novigrad/Cittanova Run. Više od 650 trkača startalo je ispred hotela Maestral prestižnog Aminess resorta, smještenog tek koji kilometar od središta grada, a staza je vodila kroz lijepo uređenu šumicu i šetnicu uz more, uskim gradskim ulicama pripremljenim za blagdansko veselje, a za najdulju, polumaratonsku dionicu i pored pitoresknih maslinika i vinograda.

Najkraću dionicu, onu od 5 kilometara, najbrže su pretrčali Tine Lavrenčič i Lara Rajterič, a tek je naša Helena Gleđa kao drugoplasirana uspjela malo poremetiti slovensku dominaciju u obje konkurencije. Na duplo duljoj stazi prvi je ciljem prošao Tomaž Rep koji je predvodio slovenski niz od pet uzastopnih prolaska ciljem. U ženskoj konkurenciji je slavila Breda Škedelj, dok je hrvatska triatlonka Maja Urban bila treća.

Na žalost, polumaratonsku duljinu organizatori su morali skratiti za skoro dva kilometra jer je subotnje nevrijeme onemogućilo sigurnu prohodnost predviđene staze. Visoki valovi koji su nošeni jakim naletima bure izbacili su na dio staze puno pijeska, sitnijeg i krupnog kamenja, grane iz obližnjih šuma također su onemogućile prohodnost, a kako nije bilo dovoljno vremena da se cijela staza od 21,1 kilometra očisti, direktor utrke Nenad Popović odnio je razumnu i logičnu odluku o skraćivanju staze. Na tom krnjem polumaratonu slavio je Mihael Marinč iz Slovenije, dok je u ženskoj konkurenciji pobijedila domaća Marina Juranić, članica Atletskog kluba Kvarner.

Unatoč hladnoj i vjetrovitoj suboti, vremenski uvjeti tijekom utrke su bili idealni. Čisto, sunčano nebo i izostanak vjetra podigli su temperaturu na dvoznamenkastu vrijednost, pa je i gušt trčanja bio veći.Organizacijski gledano, utrka je bila odlična, s puno volontera na stazi, kvalitetnim i bogatim okrjepama te zanimljivo osmišljenim stazama, pa je rekordno velik broj trkača, pogotovo stranaca, ponio vrlo lijepe uspomene iz Novigrada.

Neven Miladin

Polumaraton Muškarci Žene
1. Mihael Marinč (Slo) 1:15:16 Marina Juranić (Hrv) 1:22:02
2. Miran Bole (Ita) 1:16:40 Ana Antolić (Hrv) 1:25:51
3. Jože Marolt (Slo) 1:16:47 Jasmina Kozina Praprotnik (Slo) 1:26:13
10 km Muškarci Žene
1. Tomaž Rep (Slo) 33:49 Breda Škedelj (Slo) 40:09
2. Tadej Vehovec (Slo) 34:01 Maruša Cijan Brkič (Slo) 40:22
3. Aljaž Plevnik (Slo) 39:08 Maja Urban (Hrv) 42:10
5 km Muškarci Žene
1. Tine Lavrenčič (Slo) 16:13 Lara Rajterič (Slo) 19:51
2. Gal Hafner (Slo) 17:24 Helena Gleđa (Hrv) 20:58
3. Matej Cerkvenik (Slo) 17:31 Isabel Petronio (Slo) 21:22

Kompletni rezultati objavljeni su na stranicama Pro Timea.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top