Magazin Trčanje
UtrkeZagreb Run: tri zanimljive gradske utrke na jesen u Zagrebu

Zagreb Run: tri zanimljive gradske utrke na jesen u Zagrebu

Zagreb je velika i razvijena trkačka destinacija. Tijekom godine organizira se veliki broj trkačkih natjecanja – nekoliko trkačkih liga i veliki broj utrka. Drago nam je da smo i mi dijelom ove velike trkače zajednice s naše četiri utrke koje smo objedinili u jednu lijepu zagrebačku priču – Zagreb Run

Rujan će u Zagrebu biti definitivno u znaku atletike i trčanja. U drugom vikendu rujna održava se Hanžek koji je najstarija sportska priredba u Hrvatskoj. To je pravi atletski spektakl koji će okupiti vrhunske domaće i svjetske atletičare.

No, vikend prije (3. i 4. rujna) u Zagrebu će se održati dvije zanimljive atletske utrke na koje se pozivaju svi rekreativci Zagreba, Hrvatske, a dobrodošli su i natjecatelji iz inozemstva.

U subotu, 3. rujna, poslovna zgrada Zagrepčanka ugostit će brojne domaće i inozemne natjecatelje na jednoj od najzanimljivijih natjecanja na ovim prostorima: Zagrepčanka 512 – utrku stubama od prizemlja do 25. kata poslovne zgrade. Poznata je to utrka koja će ove godine doživjeti svoje 9. izdanje. Svaka utrka je izazov za sebe, no ova utrka je posebna jer golica maštu svakog sportaša – može li pretrčati 490 stepenica i popeti se na 25. kat? U ponudi je više izazova: 1 uspon, 2 uspona i kraljevska disciplina od čak 4 uspona (100 katova, 1960 stuba).

Na utrci očekujemo dolazak trenutno najboljeg svjetskog trkača stubama, Malezijca Wai Ching Soha, koji je najavio rušenje rekorda staze kojeg trenutno drži Slovenac Matjaž Mikloša (2:34.50).

Dan kasnije, u nedjelju, 4. rujna, na lokaciji zagrebačkih fontana po prvi put u Zagrebu, održat će se utrka na milju (1609 metara) pod nazivom Zagrebačka milja. Ova utrka ima nekoliko posebnosti: trči se na vrlo atraktivnoj lokaciji, trče se dva kruga po pješačkoj stazi pored fontana, start je kronometarski po 2 natjecatelja/ice svakih 10 sekundi tako da se pobjednik (kao u skijanju) neće znati prije ulaska u cilj natjecatelja koji je zadnji startao.

Na toj utrci, osim natjecanja odraslih, bit će organizirane i dječje utrke.

Na utrci kao počasnog gosta očekujemo državnog rekordera i olimpijca Branka Zorka koji drži nacionalni rekord s nevjerojatnih 3:52,64 koji je istrčao 5. kolovoza 1998. u švedskom Stockholmu. Ukratko, bit će to nesumnjivo zabavni dan s ludim rezultatima i brzim utrkama.

Spomenute dvije utrke, s popularnom cestovnom utrkom Zagrebački noćni cener (koji je na rasporedu 6. studenoga), čine kup natjecanja pod nazivom Zagreb Run koji za cilj ima promociju Zagreba kao turističke destinacije za trkače-turiste. Informacije o utrkama i prijavni obrazac nalaze se na www.zagreb.run.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top