Magazin Trčanje
UtrkeZagrepčanka 512: Utrka koja vas izaziva da je trčite

Zagrepčanka 512: Utrka koja vas izaziva da je trčite

U subotu 8. prosinca u 10 sati u poslovnoj zgradi Zagrepčanka (Savska cesta 41, Zagreb) starta Zagrepčanka 512 – jedinstvena utrka od 490 stepenica koju organizira Društvo športske rekreacije Aktivan život. Natjecatelji startaju u prizemlju poslovne zgrade, svladavaju stazu od čak 490 stepenica, a cilj se nalazi na 25. katu odakle se pruža prekrasan 360° pogled na Zagreb.

Na ovu posebnu utrku mogu se prijaviti svi građani, rekreativci, aktivni sportaši pa i profesionalni trkači. Do danas je registrirano rekordnih 600 natjecatelja, a organizatori očekuju da će ove godine nastupiti čak 800 hrabrih trkača.

U proteklih 6 godina trčala se jedna disciplina u kojoj je natjecatelj ‘samo’ jednom trčao na vrh. Ove godine uvedene su dvije nove discipline: MEGA u kojoj natjecatelj trči dva puta na vrh (s kratkom pauzom između dva trčanja) i DUO tj. timska utrka. DUO tim čine žena i muškarac, svaki član tima trči jednom na vrh, a rezultati oba člana tima se zbrajaju i čine konačni rezultat koji se uvrštava u poredak.

Stazu od 490 stepenica visokih 17 cm, u kategoriji muškaraca najbrže je (2015. godine) pretrčao Slovenac Matjaž Mikloša u vremenu 2 minute 34 sekunde i 50 stotinki. Dakle, trebalo mu je samo nešto više od 6 sekundi po katu! U ženskoj konkurenciji rekord (iz 2014. godine) drži Karmen Klačnik također iz Slovenije s rezultatom 03:11.88. Od natjecatelja iz Hrvatske najbrži su Tea Faber (2017.) s rezultatom 03:28.32 i Antonio Kleković (2016.) s 2:49.00.

Prijave za nastup na utrci moguće su na web stranici utrke do 4. prosinca u ponoć. Ove godine utrku podržava Oglasnik kao generalni sponzor koji je za najbrže u utrci osigurao vrijedne nagrade: 2x sportski sat, 2x poklon bon od 750 kn te 2x poklon bon od 500 kn. Multipower IsoDrink je za sve sudionike osigurao okrepu.

Zagrepčanka 512 je organizirana po uzoru na najpoznatiju utrku stepenicama – Empire State Buildingu Run-Up u New Yorku. Utrka je i dio svjetskog udruženja Towerrunning World Association te se boduje u svjetskom kupu u trčanju stepenicama.

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top