Magazin Trčanje
UtrkeZagreb Run – Zagrebački izazov šume, ceste i stuba

Zagreb Run – Zagrebački izazov šume, ceste i stuba

Zagreb Run kup pokrenut je 2022. godine s ciljem da se spoje već dobro poznate, ali i neke nove utrke različitih disciplina trčanja. Zajednička poveznica svim utrka upravo je grad trčanja – Zagreb!

Kup je osmišljen za one koji se žele okušati u kratkim i dugim dionicama, trailu i trčanju stubama. Ukratko – svima koji se ne boje izazova i žele iskoristiti priliku sudjelovanja na čak četiri utrke tijekom 2023. i iskoristiti natjecanje kroz prikupljanje bodova nastupima na pojedinim utrkama, a koji im na kraju donose i titulu Kraljice i kralja Zagreba.

Ovaj festival trčanja u 2023. započinje 28. svibnja najzelenijom trail utrkom koja nudi dionice od 5, 15, 30 i 60 kilometara te timsku i dječju trail utrku – Medvednica trail. Medvednica je cijela jedna savršena trail staza i upravo kroz ovu utrku trkači imaju priliku upoznati sve njezine dijelove i zanimljivosti te se zaljubiti od tenisica do ušiju.

Nakon ljetne stanke, trčanje se nastavlja 3. rujna na drugom izdanju Zagrebačke milje duge 1609 metara. Brza i potpuno nepravedno zapostavljena disciplina na milju, koja se trči oko zagrebačkih fontana, okupit će one koji žele testirati svoju brzinu i djecu (pola milje) koja će možda po prvi put sudjelovati na atletskoj utrci.

Dan 5. studenoga rezerviran je na najpopularniju gradsku utrku Zagrebački noćni cener. Ako je neka utrka baš Zagreb onda je to Cener koji će svoje 12. izdanje startati na Trgu bana Josipa Jelačića. Najiščekivanija gradska utrka na 10 kilometara svoje prijave otvara tek u rujnu, ali prijavom na Zagreb Run kup zgrabiti se može i ovaj startni broj.

Godinu trčanja zatvara 9. prosinca na tradicionalan način, super-popularna i drugačija utrka, Zagrepčanka 512. Baš svaka utrka izazov je za sebe, no ova je uistinu posebna jer trči se stubama na vrh poslovne zgrade Zagrepčanka – jednom, dva ili čak četiri puta. Uspon se može podijeliti i sa svojom muškom ili ženskom polovicom tima u kategoriji Duo.

Informacije o svim utrkama i prijave na Zagreb Run kup nalaze se na www.zagreb.run.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top