Magazin Trčanje
UtrkeKućni trkački izazov pokrenuo Hrvatsku

Kućni trkački izazov pokrenuo Hrvatsku

Zahvaljujući seriji HT B2Run utrka, domaća poslovna zajednica u vremenu korone nije se morala odreći jedne stvari – trčanja. Gotovo pet stotina trkača u dva je tjedna pretrčalo više od 2.300 kilometara u HTB2Run izazovu

Svaka čast, pokrenuli ste mnoge s ovim virtualnim izazovom, Hvala vam od srca B2Run, na motivaciji da ne odustajemo od omiljene fizičke aktivnosti, ova će medalja imati posebno mjesto na stalku i priču za unuke, Najdraža medalja do sada, hvala vam od srca ekipa divni ste, Jedva čekam, ovu medalju ću uokviriti, samo su neke od poruka koje su domaći poslovnjaci, profesionalni i rekreativni trkači , objavljivali na svojim društvenim mrežama serije poslovnih utrka HT B2Run uz potvrdu kako su u svome domu istrčali 5 kilometara utrka.

Naime, zbog zabrana uzrokovanih koronavirusnom situacijom te odgodom svih ovogodišnjih poslovnih HT B2Run utrka za listopad, organizatori su u suradnji s partnerom Hrvatskim Telekomom pokrenuli najveći trkački online izazov organiziran ikada do sada u Hrvatskoj, i šire – HT B2Run Challenge #ostanidoma. Zadatak svih sudionika – članova domaće poslove zajednice bio je pretrčati pet kilometara u svome domu, sve to zabilježiti putem službene Garmin Connect aplikacije i s kratkim videom te objaviti na svojim društvenim mrežama pod oznakom HTB2RunChallenge #ostanidoma.

Zagrijavanje za utrke

‘Gotovo pet stotina trkača u dva je tjedna pretrčalo više od 2.300 kilometara u HTB2Run izazovu. Svi zajedno pokazali smo kako izolacija ne mora biti pogubna za naše zdrave navike. I u najtežoj situaciji iskoristili smo naše potencijale i nakon cestovne utrke, traila i trekinga stvorili home run. Osobito mi je drago što su nam se priključili i poslovnjaci iz gradova i mjesta, gdje se HT B2Run ne održava i otrčali svoju prvu utrku u najvećem sportsko-poslovnom događanju u Hrvatskoj’, Izjavio je Bojan Mušćet, koordinator trkačkih aktivnosti u Hrvatskom Telekomu i ambasador B2Run utrka.

Organizacijski tim HT B2Run poslovnih utrka ovu je situaciju prepoznao samo kao još jedan poslovno – sportski izazov te su od #ostanidoma izazova stvorili najveći kućni trening kao zagrijavanje za utrke koje su najavljene u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Međutim, zanimljivo je kako se ovom izazovu nisu pridružili poslovnjaci – trkači samo iz ova četiri grada već iz cijele Hrvatske, točnije HTB2RunChallenge #ostanidoma izazov trčala su 463 poslovnjaka iz 172 mjesta i grada koji su ukupno trčali 21.081 minutu, pretrčavši ukupno 2.315 kilometara u više od 3 milijuna koraka, a prilikom čega su potrošili 160.198 kalorija.

No, to nije sve! Potaknuti brojem sudionika, sudjelovanjem i prijavama u HTB2RunChallenge #ostanidoma izazovu organizatori su odlučili svu pozitivnu energiju pretočiti u dobro i važno djelo te sve pretrčane kilometre, udruživši snage s GRAWE Hrvatska, pridodati velikoj dobrotvornoj trkačkoj inicijativi PoKRENI.

2.315 prikupljenih kilometara za PoKRENI

‘Situacija u kojoj se trenutno nalazimo uči nas još više da svoje zdravlje i život moramo postaviti ili vratiti na vrh ljestvice prioriteta. Svjesniji smo nego ikad da nam se sva ulaganja u naše zdravlje u ovakvim situacijama višestruko isplaćuju. Stoga je izazov tu da nas podsjeća na dvije stvari – da cijenimo svoje zdravlje i da svojim, vrlo malim ulaganjem kao što je poklanjanje kilometara koje planiramo prijeći, možemo značajno pozitivno utjecati na živote djece koja će dobiti priliku po prvi puta potrčati. Hvala našim partnerima iz B2Runa i cijeloj poslovnoj trkačkoj zajednici koja će nam pomoći u ostvarenju tog cilja’, rekla je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing u GRAWE Hrvatska d.d.

Naime, GRAWE Hrvatska d.d., šestu godinu uzastopno, potiče na promišljanje o zdravlju i uvođenju zdrave aktivnosti u svakodnevicu. Kako bi dodatno motivirali pojedince na bavljenje najjednostavnijom aktivnošću – trčanjem, ovog je proljeća otvoren novi izazov PoKRENI – pokloni svoje kilometre kojim se pozivaju i izazivaju svi trkači i oni koji će to tek postati da svoje pretrčane kilometre daruju, a GRAWE će ih pretvoriti u donaciju od 100 tisuća kuna za kupovinu aktivnih proteza djeci s oštećenjem donjih ekstremiteta. Ova akcija započela je 2015. godine, a lani je cilj postignut u rekordnom roku te su kupljene aktivne proteze za prvo troje djece u Hrvatskoj koji na njih nemaju prava preko HZZO-a.

Svih 2.315 prikupljenih HT B2Run kilometara bit će u cijelosti donirano akciji PoKRENI – pokloni svoje kilometre.

 

Novi datumi HT B2Run utrka

Sve HT B2Run poslovne utrke po novom će se rasporedu ipak trčati u listopadu, a ne dijelom u lipnju kako je prethodno najavljeno. Utrka u Zagrebu trčat će se prema već najavljenom rasporedu 1. listopada dok se ostale utrke trče u novim datumima: 8. listopada u Osijeku, 15.listopada u Rijeci i završno 22. listopada u Splitu.

Sve informacije o utrkama i prijavama dostupne su na www.b2run.hr

Tags:

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top