Magazin Trčanje
UtrkeOsječani oborili svoj rekord – ukupno pretrčali više od 5.000 kilometara

Osječani oborili svoj rekord – ukupno pretrčali više od 5.000 kilometara

Osijek je pokazao da ni malo ne zaostaje za Splitom i Rijekom, i Osječani su srušili svoj rekord u broju trkača i pretrčanim kilometrima unatoč visokim temperaturama koje su pratile trkače

Osijek se ove srijede, nakon netom završenog spektakla Pannonian Challenge, pokazao kao uistinu Nepokoreni grad! Unatoč visokim temperaturama i komarcima koji su ometali trkače Osječani su u sklopu najveće i najpopularnije regionalne poslovne utrke HT B2Run, posljednje u nizu ovih poslovnih utrka prije ljetne pauze, istrčali dionicu od 5 kilometara duž Promenade. Ovogodišnje izdanje HT B2Run utrke u Osijeku okupilo je 1.005 trkača iz 89 kompanija koji su dokazali kako je ova manifestacija najveći team building i sportski poslovni događaj koji potiče druženje, povezivanje i bolju suradnju svojih zaposlenika.

Pored Osječana, utrku su trčali i trkači iz Slavonskog Broda, Osijeka, Vukovara, Belišća, Požege, Belog Manastira, Rovinja, Velike Gorice, Zagreba i drugih krajeva Hrvatske. HT B2Run utrka po prvi je puta imala i sudionike iz inozemstva, utrku u Osijeku trčala je i ekipa iz Beča. Podsjetimo kako na ovoj utrci nema privilegiranih ni titula, već je naglasak na jačanju timskog duha i stvaranju radne okoline koja omogućuje ravnotežu između privatnog i poslovnog života. Pravu pobjedu odnijet će oni kojima u fokusu ovog sportsko – poslovnog događaja nije samo sport već prvenstveno zabava, druženje, team building i drugi aspekti važni za poslovne uspjehe.

Nakon utrke, a prije početka zabavnog programa koji je organiziran za sve trkače, dodijeljena su i posebna B2Run priznanja na lokalnom nivou. Naime, iako primarno nema natjecateljski karakter, HT B2Run osigurao je priznanja za trkače u posebnim kategorijama.

Priznanje za Najkreativniji tim na osječkoj HT B2Run utrci osvojili su zaposlenici OŠ Fran Krsto Frankopan koji su, po mišljenju stručnog kreativnog žirija, imali najbolji slogan. Priznanje za NajFIT tim za mala poduzeća dobili su Escape d.o.o., za srednja poduzeća priznanje su dobili OŠ Frana Krsta Frankopana, dok su priznanje za NajFIT veliko poduzeće dobili Grawe Hrvatska d.d.

Nakon istrčane utrke dobili smo i priznanja najbržima na riječkoj utrci. Najbrža udruga/klub ove godine je Maraton klub Hrvatski sokol, najbrži obrt je La Rosa, najbolje malo poduzeće na ovogodišnjoj B2Run utrci je Hidroing d.o.o.; najbrže srednje je Končar – aparati i postrojenja d.d., dok je priznanje za najbrže veliko poduzeće osvojio tim HEP. Podsjetimo, od ove godine u utrci mogu sudjelovati i zaposlenici obrta, udruga, klubova, tvrtke s jednim zaposlenim te strani državljani. Uz priznanja koje se dodjeljuju na lokalnom nivou, nakon finalne utrke u Zagrebu bit će dodijeljena i priznanja na nacionalnom nivou koje se temelje se rezultatima svih četiri utrke zajedno, i to u kategorijama: najbrži trkač i trkačica, najbrža državna institucija, najbrža IT firma, najbrži proizvođač pića, najbrži proizvođač hrane, najbrži medijski tim, najbrži MLADI LAVOVI i najbolji navijački tim.

Od ove godine svi trkači sudionici poslovne utrke B2Run sudjeluju u velikom trkačkom humanitarnom izazovu – u onom gradu u kojem Garmin kao službeni Timekeeper HT B2Run utrke zabilježi najbrže prolazno vrijeme trkača Hrvatski Telekom će pokrenuti program digitalnog opismenjavanja lokalnog stanovništva kroz besplatne edukativne radionice u gradskim knjižnicama. Split je trčao prvi i postigao prosječno vrijeme od 29 minuta i 52 sekunde. Rijeka je bila nešto sporija s prosječnim trkačkim vremenom od 31 minutu i 1 sekundu dok su Osječani unatoč velikim vrućinama istrčali dionicu za 33 minute i 20 sekundi te su time dokazali da su borbenog duha i da ne zaostaju puno za drugim gradovima.

Posljednja stanica ovogodišnje HT B2Run utrke je u Zagrebu 3. listopada.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top