Magazin Trčanje
NaslovniceBroj 34 – Svibanj 2019.

Broj 34 – Svibanj 2019.

Tradicionalno, svibanjsko izdanje Trčanja tiska se u apsolutno najvećoj nakladi tijekom cijele godine. Ove smo godine probili plafon i otisnuli magazin u 24 tisuće komada! Razlog tome je podjela magazina na svjetski poznatoj utrci Wings for Life World Run u Zadru kojoj je, opet tradicionalno, i posvećen dio sadržaja. Ako ste ljubitelj statistike i zanimljivosti onda bi vam moglo biti zgodno znati da su u tri godine izlaženja samo tri utrke u Hrvatskoj redovito imale svoje naslovnice – Wings for Life, Zagrebački noćni cener i Zagrebački proljetni cener (dvaput, jer su i održane tek dvije utrke).

Sadržajno gledano, broj 34 otvara priča o timu Coast2Coast, zatim slijedi kratki intervju s Anitom Gerhardter, glavnom direktoricom Zaklade Wings for Life, a tu je i najava posjeta Zadru prošlogodišnjeg globalnog pobjednika Arona Anderssona. Na kraju, tu je i priča o fotografiji snimljenoj 2014. godine kojom je započeta zanimljiva foto serija u kojoj glavne uloge imaju uvijek isti trkač i isti fotograf.

Magazin se nakon štiva posvećenog Wings for Life World Run utrkama nastavlja kratkom pričom o novom trkačko-rekreativnom brandu u Hrvatskoj koji je pokrenula Martina Marton, ljubiteljima utrka poznata s brojnih cestovnih i trail natjecanja te u posljednje vrijeme duatlona. Sporticool je po mnogočemu jedinstven proizvod ne samo u Hrvatskoj i svakako pročitajte što Martina kaže na tu temu.

Nagrađena priča ovog nam je puta posvećena utrci 100 milja Istre, točnije o odustajanju s ovogodišnje utrke. Zaista je riječ o vrlo emotivnom tekstu Danijele Horvat i ne čudi što je dobio maksimalan broj bodova svih članova žirija.

U svibanjskom broju Trčanja otvorili smo novu rubriku u kojoj ćemo predstavljati domaće (i regionalne) blogere koji svoje web stranice pune tekstovima o trčanju. Prva se predstavila Valentina Đureković, poznata kao Val Trči.

Siniša Mareković ovog je puta napisao odličan članak na temu humanitarnih utrka i situacije kad se osnovna ideja sakupljanja pomoći za nekog konkretnog odjednom izjalovi samo zato što je – novac već skupljen. Što tada? Ne držati utrku ili smisliti nešto drugo. Mareković je to odlično uobličio koristeći se iskustvom nedavno organizirane utrke za malu Milu.

Asja Petersen u novom broju briljira temom o godinama i njihovom odnosu na trkački performans. Godine (ni)su važne! Istovremeno, Darko Mršnik, naš suradnik iz Nu3 Sporta, pripremio je nekoliko Tips and Tricks savjeta na temu kako se spremiti za utrku, dakako, promatrano iz kuta nutricionista.

Što se tiče distribucije, već sad možemo najaviti da će magazin biti u startnim paketima na zadarskom Wings for Lifeu, Sisačkom polumaratonu, B2Run utrci u Rijeci, 5150 triatlonu u Poreču, Boroši, humanitarnoj utrci To nisu samo ženske stvari…, te u Lidlovim trgovinama u Zadru, oba zagrebačka Decathlona, Intersportu u Petrinjskoj, Run&Treku i Running Gateu…

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top