Magazin Trčanje
UtrkeSplit otvara globalnu seriju poslovnih utrka B2Run u 2019. godini

Split otvara globalnu seriju poslovnih utrka B2Run u 2019. godini

Hrvatska poslovna utrka B2Run od ove je godine dio je međunarodne B2Run obitelji! Ovime, osim što se hrvatska utrka upisala na globalnu trkačku mapu svijeta, poslovnjaci iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita ove godine trče pod istim nazivom kao i više od 250 000 sudionika iz jedanaest svjetskih država. Podsjetimo se kako je do sada, u protekle četiri godine, ovu utrku u četiri hrvatska grada – Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu – trčalo, točnije istrčalo, više od 20 tisuća trkača iz oko 800 hrvatskih kompanija.

Hrvatska HT B2Run utrka ove se godine prvo trči u Splitu u četvrtak 25. travnja u 18 sati. To će ujedno biti i prva B2Run poslovna utrka koja se trči ove godine u svijetu! Splitsku utrku trčat će 750 trkača iz 54 kompanije. Utrka standardno starta i završava na splitskoj Rivi, a trči se trasom kroz cijeli grad, od Riva (start) – prema Sv. Frani – Trumbićeva obala – Obala kneza Branimira – Šetalište Ivana Meštrovića – ulaz u Vilu Dalmaciju – Šetalište Ivana Meštrovića – Obala kneza Branimira – Trumbićeva obala – ciljna ravnina na splitskoj Rivi.

Svi sudionici hrvatskih HT B2Run utrka, uz primarno dobru zabavu, trčat će i za jednu od nagrada. Nagrade se dodjeljuju na nacionalnoj razini nakon završetka posljednje utrke u Zagrebu, te na lokalnoj razini nakon završetka svake od četiri utrke za NajFit i KreaTim, najbrži obrt, udrugu ili klub te najbrže veliko, srednje i malo poduzeće. Svi sudionici ulaze u nacionalno finale u kategorijama najbrža trkačica i trkač, najbrži CEO prijavljene kompanije, najbrža državna institucija, IT firma, proizvođač pića, proizvođač hrane, medijski tim, najbrži Mladi lavovi te najmotiviraniji tim i najbolji navijački tim. Za svaku od kategorija organizacijski tim HT B2Run utrka osigurao je i atraktivne nagrade poput putnog osiguranja, vrijednog sata, sportske odjeće, nagrada u hrani i piću, škole trčanja i niz još zanimljivih i zabavnih sadržaja.

Među trkačima bit će i 44-godišnji Splićanin Marin Koceić, pobjednik prošlogodišnje splitske utrke B2B RUN u muškoj kategoriji velikih poduzeća te poznati hrvatski triatlonac iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla. ‘Imamo jaku i dobru ekipu. Gdje god nastupi Ericsson Nikola Tesla u punom sastavu, odnosimo pobjede. B2Run je trka na zavidnom nivou, što se tiče organizacije i atmosfere. Sve funkcionira kao po špagi’, hvali Marin utrku HT B2Run.

Marin je do sada nastupio na skoro svim izdanjima HT B2Run poslovne utrke koja se pokazala kao učinkovit alat za jačanje korporativne kulture, zadovoljstva zaposlenika, povezivanje s poslovnom zajednicom te poticanje zaposlenika na usvajanje zdravih životnih navika. Prošle godine pobijedio s rezultatom od 16 minuta i 40 sekunda na pet kilometara, što je među njegovim boljim rezultatima na toj relaciji.

‘Nisam siguran hoću li ove godine skinuti vlastiti rekord no bez obzira na to uvijek mi je gušt nastupiti na ovoj utrci u Splitu sa svojim kolegama- kaže Marin te ističe vrijednost trčanja i kretanja – U 21. stoljeću zbog sjedilačkog načina života mnogi se okreću trčanju jer je to najlakši način rekreacije. Ljudi žele što više boraviti u prirodi i brinuti se o svom zdravlju. Ova utrka izvrsna je po tome što potiče poslovne ljude, radne kolege na druženje, kretanje, zabavu’.

HT B2Run utrku ove godine od prethodnih razlikuje i njen humanitarni karakter zahvaljujući glavnom partneru utrke HT-u. Naime, svi trkači sudionici poslovne utrke HT B2Run ove godine sudjeluju u velikom trkačem humanitarnom izazovu – u onom gradu koji zabilježi najbrže prolazno vrijeme trkača Hrvatski Telekom će pokrenuti program digitalnog opismenjavanja lokalnog stanovništva kroz besplatne edukativne radionice u gradskim knjižnicama.

Nakon Splita poslovna utrka B2Run trčat će se u još tri hrvatska grada. Nakon Splita slijede Rijeka 23. svibnja, Osijek 12. lipnja i završno Zagreb 3. listopada. Utrka u Splitu organizirana je u suradnji s triatlon klubom Split.

Tags:

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top