Magazin Trčanje
UtrkeTamas Nagy i Lucia Kimani uvjerljivi na Sarajevskom polumaratonu

Tamas Nagy i Lucia Kimani uvjerljivi na Sarajevskom polumaratonu

Više od 3.000 trkača iz 30-tak zemalja sudjelovalo je u nedjelju na 11. Sarajevskom Coca-Cola polumaratonu koji je ove godine održan na temu sarajevskih mostova. Do pobjede na 21. kilometar dugoj stazi dotrčao je Mađar Tamas Nagy, drugo mjesto je pripalo Vinku Slišku, a treće Slaviši Buniću. Kad je riječ o ženama, najbolje vrijeme imala je Lucia Kimani, a iza nje ciljem su prošle Jelena Kosić i Aleksandra Marinkov.

‘Ovogodišnja utrka bila je rekordna po broju sudionika. Posebno nas raduje što nam stižu ljudi iz sve više država, ali i da na utrkama koje smo organizirali sudjeluje sve više domaćih ljudi. To pokazuje ne samo brigu za svoje zdravlje, nego i društvenu odgovornost građana Bosne i Hercegovine jer smo kroz utrke podržavali humanitarne aktivnosti pojedinaca i institucija’, kazao nam je direktor utrke Erol Mujanović dodajući kako se pobjednik polumaratona u Sarajevu već osjeća kao kod kuće:

‘U posljednjih pet godina Tamas Nagy je tri puta pobjeđivao i dva puta bio drugi, što dokazuje i njegove trkačke vrijednosti i činjenicu da smo dobri domaćini s kvalitetnom utrkom’.

Osim polumaratona održane su i G-Drive utrke štafeta i Novo Nordisk Fun Run sa stazom od 4 kilometra (pobijedili su Stefan Ćuković i Alma Hrnjić), dječja utrka Zmajzi Kids’ Run te trka Run with me za osobe s invaliditetom, a velik broj navijača bodrio je sudionike na sarajevskim ulicama.

Rezultati – 21 km (M):

  1. Tamas Nagy (Mađ) 1:12:04
  2. Vinko Sliško (Hrv) 1:16:58
  3. Slaviša Bunić (BiH) 1:17:71

Rezultati – 21 km (Ž):

  1. Lucia Kimani (BiH) 1:32:38
  2. Jelena Kosić (BiH) 1:33:16
  3. Aleksandra Marinkov (Srb) 1:33:32

Neven Miladin
Foto 11. Sarajevo Coca Cola Polumaraton

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top