Magazin Trčanje
UtrkeViše od 2.500 trkača na 12. Sarajevo Sberbank polumaratonu

Više od 2.500 trkača na 12. Sarajevo Sberbank polumaratonu

U organizaciji Udruženja Marathon, danas se u Sarajevu održala kruna Olimpija Run Festa, dvanaesti po redu Sarajevo Sberbank polumaraton te G-Drive štafetni polumaraton i Novo Nordisk Fun Run trke.

Dvanaesti Sarajevo Sberbank polumaraton okupio je 2.500 sudionika iz 45 zemalja, koji su uživali u jednoj od najljepših trkačkih ruta u regiji. Polumaraton je jedna od rijetkih sportskih manifestacija koje na jednom mjestu okupljaju profesionalne sportaše i rekreativce te uz BiH građane i velikog broja trkača turista, imao priliku ugostiti i elitne trkače iz cijele regije.

Pobjednici 12. Sarajevo Sberbank polumaratona su Stanley Kipruto iz Kenije s vremenom 1:07:11 te Olivera Jevtić iz Srbije koja je u cilj ušla s vremenom 1:14:41. Sarajevski polumaraton je ove godine imao čast biti domaćin i prestižnom Balkanskom prvenstvu u polumaratonu. Za pet najboljih trkača i trkačica organizator je pripremio vrijedan nagradni fond i posebne sponzorske poklone. I ove godine, polumaraton je imao veoma značajan društveno-odgovorni aspekt i prikupljena su sredstva za nekoliko vrlo važnih humanitarnih akcija, prije svega za projekt Stariji brat, starija sestra.

Svi trkači ovogodišnjeg Sarajevo Sberbank polumaratona imali su priliku uživati u najbogatijem trkačkom paketu do sada. Pored specijalno dizajniranih medalja, dri fit majice s vizualom trke te vrhunske trase trke popraćene fantastičnim glazbenim sadržajem, paket je sadržavao i mnogobrojne poklone sponzora, kupone za degustaciju najboljih sarajevskih gastronomskih proizvoda te organizaciju pred i afterparty-a za trkače.

Polumaraton je pratio i veliki broj građana Sarajeva, koji su aplauzima i ručno izrađenim motivacijskim transparentima ispraćali trkače i pružali im podršku. Onima koje je savladao umor spremno su pomagale medicinske ekipe, a policija se pobrinula za poseban režim prometa koji je omogućio sigurno održavanje polumaratona.

‘Vrlo uspješno smo realizirali najmasovniju trkačku društveno odgovornu manifestaciju u povijesti Sarajeva i osvjetlali obraz grada i Bosne i Hercegovine na svjetskoj sceni. Veliko hvala svima koji su dali podršku našem projektu, od predstavnika vlasti, policije, sponzora i naravno volontera i sudionika, bez kojih jedna ovako važna manifestacija za grad ne bi bila moguća. Zahvaljujući gotovo 1.500 noćenja za vikend, procjenjujemo pozitivan utjecaj na lokalnu ekonomiju na preko pola milijuna konvertibilnih maraka’, izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top