Magazin Trčanje
Utrke850 žena i djece trčalo Vilsonovim šetalištem u Sarajevu

850 žena i djece trčalo Vilsonovim šetalištem u Sarajevu

U Sarajevu je u nedjelju održana 6. utrka za djevojke, žene i djevojčice pod nazivom Avon djevojke na trčanju te kratka i zabavna trka za djecu Nesquik Kids Run, s ciljem promocije zdravih životnih navika, ali i odlične zabave za sve prisutne. Utrka je startala u 10 sati ispred SCC centra te vodila kroz mirno Vilsonovo šetalište gdje se okupilo čak 450 trkačica različite životne dobe, zarazivši sve prisutne odličnim raspoloženjem i energijom.

Pobjednica ovogodišnjeg izdanja Avon Djevojke na trčanju je Selma Zrnić iz Atletskog kluba Sarajevo, koja je stazu dugu 4 kilometra završila za 13 minuta i 17 sekundi, dok su drugo i treće mjesto zauzele Alma Hrnjić iz Atletskog kluba Novi Grad (13 minuta i 37 sekundi) te Lucia Kimani iz Atletskog kluba Borac iz Banja Luke (13 minuta i 47 sekundi). Pored zasluženog pehara za pobjednicu, tri najbrže nagrađene su medaljama, vrijednim poklon paketima generalnog sponzora trke, kompanije Avon, posebno dizajniranim poklonima zlatarne Sofić i poklonima brenda Tupperware.

Za 80 polaznica najmasovnije škole trčanja u BiH, Škole trčanja Klix, ova utrka poslužila je i kao posebna proba za 12. Sarajevo Sberbank polumaraton koji će se održati 16. rujna te je najbrža polaznica škole, Saida Gicić nagrađena vrijednim Garmin trkačkim satom, dok su druga i treća najbrža školarka nagrađene poklon bonovima popularnog modnog brenda Metaphysika.

Kao i svake godine, utrka je imala i važan društveno odgovorni aspekt te je u sklopu višemjesečne kampanje za borbu protiv karcinoma dojke, Udruženju Novi Pogled iz Mostara svečano uručena donacija izdvojena iz uplaćenih startnina, kao i vrijedan MyBrca skrining test namijenjen za rano otkrivanje genetske predispozicije za razvoj karcinoma dojke i jajnika, poklonjen od strane kompanije BioTechnology and Genetics. Kompanija AVON, koja je generalni sponzor ove trke, već godinama aktivno djeluje u borbi protiv raka dojke, a u ovoj godini proslavila je i 15 godina postojanja u BiH.

Nakon utrke za dame, organizirana je i kratka i zabavna trka za djecu koja je okupila 400 dječaka i djevojčica različitog uzrasta. Svi marljivi mladi trkači i trkačice osvojili su zaslužene medalje i bogate pakete. Osim toga, najmlađi trkači su se i dobro zabavili uz maskote i animatore iz njihovih najdražih crtanih filmova, kao i odličan zabavni i muzički program u zoni starta i cilja.

‘Vrlo smo zadovoljni odzivom domaćih trkačica i najmlađih trkača. Brojnost je nadmašila naša očekivanja. U narednoj godini očekujemo više od tisuću sudionika. Posebno se zahvaljujemo vrijednim partnerima projekta, ali i svim građankama i mladih trkačima koji su svojim učešćem pokazali kako žive misiju Udruženja Marathon Sarajevo, a to je promocija zdravog načina života i zdravih navika, i to od najranije dobi’, izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top