Magazin Trčanje
UtrkeSarajevo Half Marathon: Prava bosanska ćejf trka

Sarajevo Half Marathon: Prava bosanska ćejf trka

U prošlom broju smo vas upoznali s pet odlika Coca-Cola Sarajevo polumaratona koje su nadamo se privukle vašu pažnju. Ako ste zaboravili, 17. rujna u Sarajevu se održava jedinstveni festival trčanja u čijem središtu se nalaze četiri trke koje startaju isti dan: Coca-Cola Sarajevo Half Marathon, G-Drive Relay Half Marathon, Novo Nordisk Fun Run i  Zmajzi Kids’ Run, te inkluzivni projekt Let’s Run Together za djecu i odrasle s poteškoćama u razvoju koji podržava Američko veleposlanstvo u Sarajevu.

U ovom članku ćemo začiniti priču insiderskim informacijama koje će vas zasigurno odvesti na Internet stranicu udruženja Marathon Sarajevo kako biste izvršili prijavu i rezervirali svoj polumaratonski broj. Utrka se održava pod motom Half Marathon Full Experience, a osim jedinstvenog povijesnog i kulturološkog iskustva koje ćete doživjeti trčeći kroz najljepše dijelove grada i pored najvećih znamenitosti, pružit će vam i jedinstveni sarajevski štimung.

Prvi dojam o utrci steći ćete na upisnom mjestu prilikom preuzimanja startnog paketa. Osim ljubaznih volontera, upoznat ćete organizatore koji će sa zadovoljstvom odgovoriti na sva vaša pitanja o trci, Udruženju Marathon, najmasovnijoj školi trčanja u zemlji, te aktualnostima na trkačkoj sceni u BiH i šire. Već u prvom satu Half Marathon Full Experience prisjetit ćete se zašto su Bosanci i Hercegovci odlični domaćini. U startnom rukasačiću će vas dočekati odlična trkačka majica sa zanimljivim dizajnom koji dolazi u paru s onim na medalji, a ovogodišnja tema su opjevani sarajevski mostovi pored kojih prolazi ruta polumaratonske utrke. Ako ste raspoloženi za nastavak druženja, samo kat iznad upisnog mjesta možete iskoristiti kupon za pasta party i uživati u druženju i ugljikohidratima s trkačima iz 34 države.

Prije utrke možete iskoristiti priliku da se upoznate s radom različitih nevladinih organizacija i podržite njihove inicijative. Ove godine imate ćete priliku kupiti sadnicu drveta i tako doprinijeti velikoj akciji Let’s do it: milijun sadnica za jedan dan i/ili sudjelovati u kampanji Don’t Forget Me i pomoći položaj dementnih osoba.

Trčeći kroz grad na nekoliko mjesta će vas dočekati odlične muzičke stanice. Od srednjoškolskog zbora i orkestra do odličnog DJ-a, udaraljki, te lonaca i kuhača kojima se mogu zabavljati vaši navijači do super muzike na Olimpijskom stadionu Koševo i drugim strateškim točkama pažljivo osmišljenim da vam olakša put do vaše sarajevske medalje.

Naravno, najveća zabava je planirana za cilj gdje vas, osim zaslužene medalje, čekaju poznati sarajevski ćevapi i fildžan bosanske kahve i to u izdanju najpoznatijih bosanskohercegovačkih/sarajevskih brendova.  Za ljubitelje vitamina B, organizatori su pripremili i kupone za besplatno pivo, a sve to uz muziku i afterparty.

Sve navedeno nas upućuje na to da je XI Coca-Cola Sarajevo polumaraton, ne samo Half Marathon Full Experience, nego i prava bosanska ćejf trka. Ako još ne znate što je ćejf, vrijeme da se čim prije prijavite na 11. Coca-Cola Sarajevo polumaraton…

Selma Mameledžija

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top