Magazin Trčanje
UtrkeU nedjelju u Sarajevu starta utrka Djevojke na trčanju

U nedjelju u Sarajevu starta utrka Djevojke na trčanju

Nakon brojnih uspješnih projekata omasovljavanja rekreativnog trčanja i promocije zdravog života, nevladina organizacija Marathon iz Sarajeva organizirati će i petu trku u Bosni i Hercegovini samo za djevojke pod nazivom ‘Avon Djevojke na trčanju 2017’.

Sportski i društveno odgovorni projekt ‘Djevojke na trčanju’ je organiziran kao promocija zdravog i aktivnog života, ali i kao sredstvo u borbi protiv diskriminacije i predrasuda u društvu. Ovom prilikom organizatori žele doprinijeti građenju zdravijeg i modernijeg okruženja, a sportske manifestacije poput ove su duga praksa u svim modernim zemljama, te okupljaju i do 30 tisuća sudionica. U isto vrijeme kao lideri zajednice trkačica u Bosni u i Hercegovini organizatori ističu da će ova trka poslužiti i kao posebna proba pred Sarajevo Coca-Cola polumaraton svim trkačicama a posebno polaznicama popularne škole trčanja Klix.

U lijepom i mirnom Vilsonovom šetalištu u nedjelju 10. rujna s početkom u 10 sati će se održati trka i šetnja koja će startati ispred hotela Novotel Sarajevo Bristol. Na toj kratkoj i zabavnoj trci očekuje se od više od 400 pripadnica ljepšeg spola, a sudionice mogu šetati ili trčati. Od posebne važnosti je i rast značaja društvenog odgovornog dijela ove manifestacije.

Zahvaljujući podršci kompanije AVON, dio sredstava bit će usmjeren na podizanje svijesti o raku dojke, koristeći trčanje i promociju zdravog i aktivnog životnog stila kao sredstva za prevenciju istog te poboljšanje cjelokupnog zdravlja BiH građanki.

‘Trka Avon Djevojke na trčanju je dovoljno kratka da se dionica može brzo prijeći i šetnjom, stoga je učešće dostupno i osobama koje ne treniraju redovno, jer je cilj da što više djevojaka, žena i djevojčica bude prisutno na ovoj tradicionalnoj sportskoj aktivnosti na kojoj ih čekaju brojni pokloni u cilju. Na ovoj trci su dobrodošle sve dame – od profesionalnih atletičarki i rekreativki do onih koje su došle samo da prošetaju sa svojim majkama, kćerkama i prijateljicama’, najavila je utrku Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica  iz Udruženja Marathon Sarajevo.

Registracije i uplate kotizacije za trku u iznosu od 10 KM moguće su na službenoj web stranici NGO Marathon, a više informacija potražite i na Facebook stranici Djevojke na trčanju.

Značajnu podršku cijelom projektu pružaju sljedeći vrijedni partneri udruženja Marathon Sarajevo: Avon, Lactalis, Helen Harper, Carlsberg, Biona, Tosama, Novotel Sarajevo Bristol, Garmin, Cedevita, Ekopak, Ladies Night, SCC, BBI, Cinema City, Hyundai, Druga kuća, Zlatara Sofić, Metaphysika, portal Fashion.Beauty.Love, Ljepota&Zdravlje i Ladies In magazin. Posebnu podršku pružili su medijski pokrovitelji portal Klix.ba i radio Antena.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top