Magazin Trčanje
VijestiMizuno: Valovita pjena za udobnost i amortizaciju

Mizuno: Valovita pjena za udobnost i amortizaciju

Japanska tvrtka Mizuno ove godine slavi 111. rođendan, a u proteklih 11 desetljeća razvila se u jednog od najpoznatijih i najvećih proizvođača tenisica za trčanje u svijetu. Općenito se smatra kako su korisnici Mizuno tenisica najlojalniji korisnici bilo kojeg trkačeg branda, a tome sigurno pridonosi neprestano ulaganje u istraživanja i nove tehnologije. U tom smislu Mizuno Wave (engl. Val) tehnologija, od promocije 1997. godine do danas, dobiva sve više zadovoljnih korisnika kojima je vrlo važna amortizacija koraka i udobnost.

Wave Rider 20

Ono što Mizuno čini drugačijim od svih ostalih brandova za trčanje je Wave (valna) ploča koja je u potplatu svakog modela između dvije pjene i jedini je patent koji istovremeno daje udobnost i stabilnost. Prvi model s Wave pločom je bio Wave Rider pa je tako napravljena jubilarna, 20. izvedba legendarnoga Wave Ridera s novom Cloud Wave pločom u srednjem potplatu.

Prednost Cloud Wave ploče je još više stabilne-amortizacije, u odnosu na prethodnu Wave ploču puno je mekanija te daje više udobnosti stopalu. Tenisica je jako brza, odzivna te ima dobro prianjanje. Primjerena je i za veće udaljenosti.

U srednjem potplatu je ugrađena nova pjena U4iCX, koja daje još više udobnosti i mekoće prilikom trčanja. Poboljšan je prijelaz s pete na prste i fleksibilnost u prednjem djelu tenisice, kao i katapult efekt, kombinacija pjene i wave ploče, koji pomaže trkaču da nastavi dalje pri pojavi umora nakon većeg broja pretrčanih kilometara.

Primjerena je za neutralne trkače koji nemaju većih biomehaničkih problema, iako zbog wave ploče koja je po cijeloj širini srednjeg i zadnjeg dijela potplata odgovara i supinatorima, tj. ljudima koji gaze na vanjski rub tenisice – imaju noge na ‘O’.

Osobine: Wave, Smooth Ride, U4iC, U4iCX, Dynamotion fit, X10, Intercool

Težina: 290 g (m) / 245 g (ž)

Wave Ultima 8

Izuzetno mekana tenisica koja ima sve osobine najboljih neutralnih tenisica za trčanje. Pruža maksimalnu udobnost, više potpore i jako dobru stabilnost za neutralni model, te učinkovito i mekano trčanje.

Nadograđena s novim U4icX srednjim potplatom. Primjerena je za neutralne trkače, koji nemaju većih biomehaničkih problema, iako zbog wave ploče koja je po cijeloj širini srednjeg i zadnjeg dijela potplata odgovara i supinatorima (ljudima koji gaze na vanjski rub tenisice). Poboljšan je Smooth Ride, odnosno katapult efekt, kombinacija pjene i wave ploče, koji pomaže trkaču da nastavi dalje kad se umori nakon većeg broja pretrčanih kilometara.

Ono što Mizuno čini drugačijim od svih ostalih brandova za trčanje je Wave (valna) ploča koja je u potplatu svakog modela između dvije pjene i jedini je patent koji istovremeno daje udobnost i stabilnost.

Osobine: Wave, poboljšan Smooth Ride za bolji prelazak peta-prsti, U4icX, veća prozračnost i SR Touch sistem ublažavanja udaraca

Težina: 300 g (m) / 260 g (ž)

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top