Magazin Trčanje
UtrkeIspravljena nepravda: Hrvatice ipak pete na utrci od 24 sata

Ispravljena nepravda: Hrvatice ipak pete na utrci od 24 sata

Sjećate i se objava lijepih vijesti o našim djevojkama koje su nedavno sudjelovale na Svjetskom prvenstvu u 24-satnom trčanju u Belfastu? Podsjećamo, tad su Veronika Jurišić, Antonija Orlić i Paula Vrdoljak otrčale ludo velikih 657,347 kilometara i ekipno osvojile sedmo mjesto, ostvarivši i u pojedinačnoj konkurenciji odlične rezultate.

Nakon službenog mjerenja svakog pretrčanog metra, hrvatska ekspedicija uložila je žalbu jer je procijenila da Antonijini i Veronikini (kilo)metri nisu korektno obračunati. Nepunih mjesec dana kasnije stigla je i službena odluka.

Novi, konačno službeni i nepromjenjivi rezultati naših trkačkih zvijezdi su sljedeći: Antoniji je priznat jedan krug više, pa je njezina točna ukupna duljina 232 kilometra i 257 metara, Veroniki je također dodan ‘pokoji’ metar i njezina je nova službena duljina 214 kilometara i 438 metara, dok je s mjerenjem Paulinih kilometara sve bilo OK, pa joj i ostaje 213 kilometara i 956 metara.

Sve to zapravo znači pomak prema gore i u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Antonija se nakon usvojene žalbe službeno 12. na svijetu, Veronika 30., a Paula 32. na svijetu. Ekipno, Hrvatska je skočila na fantastično 5. mjesto na svijetu.

‘Naša ekipa je u konačnici zauzela ipak to famozno 5. mjesto koje nam je pripadalo tijekom cijele trke i koje su cure tako grčevito branile u zadnjem satu! Ukupan zbroj naših kilometara se na kraju popeo na 660 km i 651 metar. Dodajmo i to da se prvi put na svjetskim prvenstvima s tim rezultatom nije osvojila ni jedna medalja, što dovoljno govori o jačini trke. Antonija se popela još dva mjesta prema vrhu i sad je i službeno 12. na svijetu. Njezin rezultat je ujedno i novi hrvatski rekord i sad iznosi 232 km i 257 metara. Dodatno, na svim dosadašnjim svjetskim prvenstvima bi to bilo dovoljno za top pet, na mnogima i za medalju’, komentirao je novi pogled na svjetsku ljestvicu najboljih ultrašica Dragan Janković.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top