Magazin Trčanje
UtrkeLjubitelji trčanja i piva odradili prvi službeni Beer Mile u Puli

Ljubitelji trčanja i piva odradili prvi službeni Beer Mile u Puli

Slaven Ferenčić prvi je službeni prvak Hrvatske u svjetski poznatoj Beer Mile utrci. On je natjecanje održano u subotu na pulskom stadionu Uljanik Veruda završio s ukupno 1,4 litre popijenog Karlovačkog piva i k tome je četiri kruga od 400 metara istrčao za 7 minuta i 38 sekundi. S obzirom na to da je to bilo prvo takvo natjecanje kod nas, jasno je da je to vrijeme ujedno i službeni hrvatski rekord, te je uvršten u svjetsku seriju Beer Mile utrka.

Tek kao podsjetnik, samo unazad 20-tak dana slične utrke iz te serije održane su u britanskom Yorku, australskom gradiću Bega, Allstonu u SAD-u i na Vainolanniemen stadionu u finskom gradu Kuopiju, što svjedoči velikoj popularnosti Beer Mile serije u svijetu. Štoviše, postoji i službeno Svjetsko prvenstvo, a ove godine će sredinom kolovoza biti održano u Londonu. Aktualni svjetski rekorder je kanadski trkač-pivopija Corey Bellemore s vremenom 4:34 minute.

Drugoplasirani u Puli bio je Daniel Nimac s osam sekundi zaostatka za pobjednikom, a do trećeg mjesta je dotrčao Ivan Videk u vremenu 7:57 minuta. Dame su ovog puta mile malobrojnije, pa su tako izazov prihvatile samo Ana Sušek i Anica Dobran Černjul. Ana je bila uspješnija i za dvije minute nadvisila suparnicu.

Trčale su se i štafete, što je bilo vrlo zanimljivo. Svaka štafeta brojala je četiri člana i svaki od trkača morao je popiti svoj Heineken i istrčati 400 metara. Najbrža i najspretnija bila je slovensko-hrvatska kombinacija Rok Poteko, Nejc Šuštar, Luka Šuštar i Ivan Videk kojima je trebalo 5 minuta i 19 sekundi da uđu u cilj. Drugo mjesto zaslužila je domaća momčad imena Trinidad bez Tobaga u sastavu Emil Malagić, Luka Krivičić, Vedran Siljan i Marko Pereša, a treće također hrvatska momčad Unterciger za koju su trčali Darko Legin, Vedran Meden, Ivan Milovan i Adriano Ivetić.

Rezultati (M):

 1. Slaven Ferenčić (Hrv) 7:38
 2. Daniel Nimac (Hrv) 7:46
 3. Ivan Videk (Hrv) 7:57

Rezultati (Ž):

 1. Ana Sušek (Hrv) 12:23
 2. Anica Dobran Černjul (Hrv) 14:27

Rezultati (štafete):

 1. Rok Poteko, Nejc Šuštar, Luka Šuštar, Nejc Pobolšar (Slo) 5:19
 2. Emil Malagić, Luka Krivičić, Vedran Siljan, Marko Pereša (Hrv) 5:27
 3. Darko Legin, Vedran Meden, Ivan Milovan, Adriano Ivetić (Hrv) 5:43
PREPORUKA  Ludo trkačko ljeto u Puli i okolici

3 komentara

 • Marijan:

  Da li je propisano koje se pivo pije ili je to ostavljenom na odabir natjecatelju ili ovisi npr. o sponzoru.

 • Admin:

  Propisana je samo količina piva koju svaki natjecatelj mora popiti. Teško je propisati točno koje pivo mora biti na utrci kad recimo nekih američkih piva nikad nećete pronaći u Hrvatskoj ili nekih australskih piva nema ni u tragovima u primjerice Finskoj. Vrstu piva određuje organizator.

 • Erik Lukšić:

  Poštovani, odabir pive je na organizatoru. Službena pravila (beermile.com) ističu minimum 0,35 dcl i minimum 5% alkohola. Bitno je da svi natjecatelji piju isto kako bi se rezultati mogli standardizirati. Pozivamo sve zainteresirane da prate najave za sljedeću godinu jer ćemo organizirati kvalifikacije na kojima će najbolji osvojiti pozivnicu na 2. Prvenstvo Hrvatske koje će se također održati u Puli.

leave a reply

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

eu.media.marketing@gmail.com

Impresum

Nakladnik:
Europa Media Marketing
Glavni urednik:
Neven Miladin
Marketing:
Sanja Miladin 091/9730656
Valentina Đureković Sertić 091/7884194
CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top