Magazin Trčanje
UtrkeLjubitelji trčanja i piva odradili prvi službeni Beer Mile u Puli

Ljubitelji trčanja i piva odradili prvi službeni Beer Mile u Puli

Slaven Ferenčić prvi je službeni prvak Hrvatske u svjetski poznatoj Beer Mile utrci. On je natjecanje održano u subotu na pulskom stadionu Uljanik Veruda završio s ukupno 1,4 litre popijenog Karlovačkog piva i k tome je četiri kruga od 400 metara istrčao za 7 minuta i 38 sekundi. S obzirom na to da je to bilo prvo takvo natjecanje kod nas, jasno je da je to vrijeme ujedno i službeni hrvatski rekord, te je uvršten u svjetsku seriju Beer Mile utrka.

Tek kao podsjetnik, samo unazad 20-tak dana slične utrke iz te serije održane su u britanskom Yorku, australskom gradiću Bega, Allstonu u SAD-u i na Vainolanniemen stadionu u finskom gradu Kuopiju, što svjedoči velikoj popularnosti Beer Mile serije u svijetu. Štoviše, postoji i službeno Svjetsko prvenstvo, a ove godine će sredinom kolovoza biti održano u Londonu. Aktualni svjetski rekorder je kanadski trkač-pivopija Corey Bellemore s vremenom 4:34 minute.

Drugoplasirani u Puli bio je Daniel Nimac s osam sekundi zaostatka za pobjednikom, a do trećeg mjesta je dotrčao Ivan Videk u vremenu 7:57 minuta. Dame su ovog puta mile malobrojnije, pa su tako izazov prihvatile samo Ana Sušek i Anica Dobran Černjul. Ana je bila uspješnija i za dvije minute nadvisila suparnicu.

Trčale su se i štafete, što je bilo vrlo zanimljivo. Svaka štafeta brojala je četiri člana i svaki od trkača morao je popiti svoj Heineken i istrčati 400 metara. Najbrža i najspretnija bila je slovensko-hrvatska kombinacija Rok Poteko, Nejc Šuštar, Luka Šuštar i Ivan Videk kojima je trebalo 5 minuta i 19 sekundi da uđu u cilj. Drugo mjesto zaslužila je domaća momčad imena Trinidad bez Tobaga u sastavu Emil Malagić, Luka Krivičić, Vedran Siljan i Marko Pereša, a treće također hrvatska momčad Unterciger za koju su trčali Darko Legin, Vedran Meden, Ivan Milovan i Adriano Ivetić.

Rezultati (M):

  1. Slaven Ferenčić (Hrv) 7:38
  2. Daniel Nimac (Hrv) 7:46
  3. Ivan Videk (Hrv) 7:57

Rezultati (Ž):

  1. Ana Sušek (Hrv) 12:23
  2. Anica Dobran Černjul (Hrv) 14:27

Rezultati (štafete):

  1. Rok Poteko, Nejc Šuštar, Luka Šuštar, Nejc Pobolšar (Slo) 5:19
  2. Emil Malagić, Luka Krivičić, Vedran Siljan, Marko Pereša (Hrv) 5:27
  3. Darko Legin, Vedran Meden, Ivan Milovan, Adriano Ivetić (Hrv) 5:43

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top