Magazin Trčanje
UtrkeSvjetlosni efekti Visualia festivala, Arena i utrka ulicama čarobne Pule

Svjetlosni efekti Visualia festivala, Arena i utrka ulicama čarobne Pule

Može se reći da je Pula marathon baš čarobna utrka za cijelu obitelj uz zabavni i veseli cilj u prekrasnoj Areni. Ono što je ove godine uveličalo sportsku manifestaciju je koncert grupe Psihomodo Pop te se nakon trčanja još i plesalo u Areni.

Turistička zajednica Grada Pule, u suradnji s AK Maraton 2000 i ISTRun, nositelji su projekta 5. Pula Marathon uz pokroviteljstvo Grada Pule te važnog partnera utrke Arena Hospitality Group. U sklopu 5. Pula Marathona održane su dječje utrke za predškolarce i školarce u petak 22. rujna, a peto, noćno izdanje sportskog događaja Pula Marathon održano je u subotu, 23. rujna s početkom u 20 sati i to utrkama na na 5km, 10km i 21km. Jedinstvena je čarolija kojom tih dana odiše Pula zahvaljujući paralelnom održavanju Visualia Festivala. Trčati kroz Pulu obasjanu svjetlosnim efektima umjetničkih svjetlosnih instalacija Visualia Festivala posebna je čar ove atletske utrke. Naravno, još posebniji je osjećaj zbog starta ispred veličanstvene Arene i još ljepši nezaboravnim ulaskom u cilj u Areni. Ovo je jednostavno najčarobnija utrka godine.

U utrci na 5 kilometara prvi je u cilj ušao Mate Jakov Francula iz AK Istra Pula s vremenom 0:16:44, drugo mjesto osvojio je Luka Jr. Kljajić iz AK Istra Pula s vremenom 0:16:53, a treću poziciju zauzeo je Ivan Milas također iz AK Istra Pula s vremenom 0:18:11. Na 5 kilometara, u ženskoj konkurenciji bila je najbrža Emina Ćehajić Gradinović iz SD Ultra iz Bihaća s vremenom 0:19:42, a slijedile su je Pavlina Grgurević iz Pule s vremenom 0:20:56, a zatim Milica Gojko iz Triatlon kluba Pula iz Pule s vremenom 0:21:37.

U utrci na 10 km prvi je došao Dino Vidmar iz AM Runner iz Rijeke pretrčavši stazu u vremenu 0:33:34, zatim ga je slijedio Matija Lisec iz SRK Running Fox iz Poreča s vremenom 0:34:15 i Aleš Lindič iz kluba Marathon Novo Mesto iz Šmarjeških toplica u Sloveniji s vremenom 0:34:20. Na 10 kilometara u kategoriji žena, prva trkačica je bila Marija Zoretić iz AK Fit Zagreb otrčavši stazu u vremenu 0:46:09, slijedile su je Andrea Stojšić s vremenom od 0:46:36 i Ivana Grgurević iz Pule s vremenom 0:47:33. Rezultati za polumaraton su sljedeći: u muškoj skupini na prvo se mjesto popeo Marko Horvat iz AK Maximus Poreč s vremenom od 1:13:40, zatim na drugo  mjesto Mario Kalpic iz Primorski dolac running team Split s vremenom 1:14:02 i zatim na treće mjesto Daniel Thomas iz West End Runners iz Leicestera Engleske s vremenom 1:22:43. U ženskoj skupini najbrža je bila Marina Juranić iz AK Kvarnera Rijeka s vremenom 1:29:57, zatim Alessandra Grattoni iz Teenager Staranzano Monfalcone Italija s vremenom od 1:37:54 i na trećem mjestu je Svetlanan Vidanović iz Zemuna Srbija s vremenom 1:43:24.

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top