Magazin Trčanje
UtrkeHrvatska stotka u Međimurju

Hrvatska stotka u Međimurju

Premda ćete u domaćim medijima teško pronaći bilo kakve informacije o hrvatskim ultra maratoncima i maratonkama, bilo da je riječ o uspjesima ili tek čuđenju kako i zašto netko trči utrku na 100 kilometara, činjenica je da je hrvatska ultra maratonska scena itekako živa i okićena medaljama. Primjerice, prošle godine reprezentacija na 100 kilometara osvojila je u nizozemskom Winschotenu europsku broncu, a Marija Vrajić svjetsku broncu (Veronika Jurišić bila je osma, a Antonija Orlić je prošla ciljem kao 21.), dok je u Dohi, nekoliko mjeseci kasnije, na Svjetskom prvenstvu na 50 kilometara ostvaren još veći uspjeh – dame su se okitile svjetskim zlatom, a Marija Vrajić svjetskim srebrom (Nikolina Šustić je bila deveta, a Antonija Orlić  11.).

Ti nevjerojatni uspjesi još su ojačani i ovogodišnjim trostrukim slavljem naših trkačica na legendarnoj utrci 100 kilometara Passatorea, gdje je prva ciljem prošla Nikolina Šustić, druga bila Veronika Jurišić, a treća Antonija Orlić. Na zaprepaštenje domaćih trkačica i navijača, trostruko hrvatsko slavlje usred Italije bilo je super uvjerljivo.

Upravo ponukani spomenutim uspjesima hrvatske ženske ultra maratonske reprezentacije na svjetskoj sceni, čelnici AK Sljemena odlučili su napraviti jednu pravu domaću cestovnu „stotku“ koja bi trebala na jednom mjestu okupiti sve najbolje trkače i trkačice iz Hrvatske, ali i iz regije.  Do sada se kod nas „stotka“ održavala nekoliko puta u sklopu ultra maratona Forrest Gump, a kako su trkači koji mogu istrčati 100 kilometara ipak u manjini, organizatori su odlučili u sklopu utrke napraviti i natjecanje na 50 kilometara, kao svojevrsni uvod u svijet ultramaratona. Da bi spektakl bio veći poslužit će i utrka na 25 kilometara.

Start tog trkačkog spektakla bit će u subotu, 10. rujna, točno u 8 sati ispred Hotela Golfer, LifeClass Termi u Svetom Martinu, a službeni naziv mu je 4. pojedinačno prvenstvo Hrvatske u ultra maratonu na 100 kilometara. Ne samo zato što je jedan od ciljeva projekta dobivanje organizacije Svjetskog prvenstva na 100 kilometara 2018. godine, pa se očekuje i dolazak članova izvršnog odbora Svjetske ultra maratonske organizacije, ne sumnjajte u odličnu organizaciju i vrhunske rezultate najboljih domaćih i regionalnih ultra maratonaca.

Dragan Janković
Foto Zoran Kos

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top