Magazin Trčanje
UtrkePripremite se za još jedno ludo izdanje Proljetnog cenera

Pripremite se za još jedno ludo izdanje Proljetnog cenera

Manje od mjesec i pol dana preostalo je do starta šestog izdanja Zagrebačkog proljetnog cenera. I u 2023. godini utrka će imati humanitarno-rekreativni karakter, bit će tu i glazbe, poklona, dječje vike i cike s obzirom na to da će i kikići imati svoje mini natjecanje, a za dobar štimung pobrinut će se već uhodani dvojac – Kristijan Šivak, najbolji voditelj među trkačima i nesumnjivo najbolji trkač među voditeljima, te Marko Petar Orešković, poznati domaći stand up komičar i član super družine Crveni nosovi.

Proljetni cener je od prvog izdanja zamišljen kao utrka za rekreativce, one koji su tek nedavno krenuli s prvim trkačkim koracima i vjeruju da mogu odraditi 5-kilometarsku stazu bez prevelikog napora, ali i one koji već neko vrijeme mažu kilometre pa žele provjeriti jesu li zimski treninzi bili onoliko korisni kako su si to trkači i zamislili. Upravo zato što je sve više-manje revijalnog karaktera i jer su važniji zabava i druženje, a manje novi osobni rekordi ostvareni na stazama od 5 i 10 kilometara, Nasip već godinama druge subote u ožujku pohode stotine zaljubljenika u trčanje.

Tu je i humanitarni karakter jer Proljetni cener surađuje s udrugom FB Humanitarci čija je osnovna misija pomoći ljudima koji su vrlo slabog imovinskog statusa, samohranim majkama izašlih iz sigurnih kuća, osobama s invaliditetom, starijim osobama i teško bolesnim osobama koje zato nikako ne mogu raditi. Stoga pozivamo sve trkače i netrkače, ljude dobre volje, da uplatom kojeg eura ili donošenjem nekih od osnovnih kućnih potrepština izravno na Nasip tijekom održavanja Proljetnog cenera pomognete vrijednim humanitarkama.

Za kraj, riječ, dvije na temu ‘nagradnjače’ koja je već šestu godinu rado viđen dio eventa. Riječ je o nagradama namijenjenima rekreativcima, a ne pobjednicima utrke, pa je tako osmišljen jedinstveni princip određivanja dobitnika – broj prikupljenih nagrada sponzora partnera Proljetnog cenera dijeli se s brojem finišera na svakoj utrci. Prema najavama, nagrade će i u 2023. biti vrlo vrijedne, bit će tu Garmin satova, Mizuno tenisica, poklon paketa PiP-a, Natural Wealtha, Naturela…, a glavni sponzor, Zagrebačka pivovara pripremila je puno Žuja za ljubitelje piva i Hidri za trkače kojima će biti potrebna rehidracija i nadoknada elektrolita.

Ponovimo – Proljetni cener je na rasporedu 11. ožujka na Savskom nasipu (ispred Boćarskog doma), dječje utrke startat će u 10 sati, a utrke za odrasle u 11 sati. Dodatne informacije o utrci i što vas od iznenađenje čeka u startnim paketima, te obrazac za prijavu na utrku pronađite na www.Proljetni.RUN.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top