Magazin Trčanje
UtrkeSwibirovci pokorili Poreč

Swibirovci pokorili Poreč

Sredinom listopada, nakon godinu dana stanke, održan je drugi Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč, iz serije Ironman natjecanja, na kojem se gotovo 400 natjecatelja natjecalo u Poreču i Funtani u 1,5 km plivanja, 40 km bicikliranja te 10 km trčanja. Utrka je započela, u Zelena Resortu, ispred hotela Parentium Plava Laguna dionicom plivanja koju je otežavao snažan vjetar, zatim se nastavila ispred hotela Molindrio Plava Laguna, od kuda je krenula biciklistička trasa sve do Funtane i natrag te završila trčanjem od Molindria preko Plave Lagune, sve do carinskog gata u centru Poreča i natrag.

Pobjednici Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč ove su godine Željka Šaban Miličić i Vinko Vrebac iz TK Swibir. Vrebac je utrku završio je u samo 2 sata i 6 minuta ispred drugoplasiranog Talijana Alessandra Fagherazzia. Željka Šaban Miličić je bila, kao i na 5150 Triatlonu Poreč 2019. godine, najuspješnija u ženskoj konkurenciji i utrku je završila za 2 sata i 11 minuta. Najbolja rekreativka je bila Poljakinja Alicja Pyszka – Bazan, ispred Talijanke Ludovice Rossi koja je poručila kako je utrka bila teška, posebice s obzirom na snažan vjetar koji se posebno osjećao na dionici plivanja.

Nakon utrke Željka Šaban Miličić je naglasila kako je zadovoljna što se nakon ozlijede leđa vratila u formu: ‘U ovoj utrci dala sam sve od sebe i sretna sam jer se moj trud isplatio. U utrci je definitivno pobijedila glava jer sam Poljakinju, koja je vodila u plivanju i biciklu, stisla u prvih pet km trčanja te sam je pretekla u samom centru Poreča, nakon čega sam zadržala prednost’.

Vinko Vrebac rekao je kako uživa trčati u Poreču, na domaćem terenu: ‘Sretan sam i ponosan naravno s prvim mjestom. Bilo mi je dosta teško pratiti koliko sam bolji od konkurenciji s obzirom na to da su većinom bili strani trkači koje ne poznajem dobro, no rezultat svakako veseli’.

Iza Gorana Vrusa, direktora utrke je puno dobro obavljenog posla pa je poručio kako je zadovoljan s ovim, drugim po redu 5150 Triatlonom: ‘Zadovoljni smo ovim drugim po redu triatlonom koji se po licenci Ironman grupe održao u organizaciji Plave Lagune. Pred nama su za sljedeću godinu još veći izazovi jer iz godine u godinu želimo pred sebe postaviti što više ciljeve. Drago nam je da smo natjecateljima pružili nezaboravno iskustvo koje će pamtiti te smo se pritom svi dobro zabavili’, istaknuo je direktor utrke Goran Vrus.

Osim što je Plava Laguna 5150 Triatlon sjajan sportski, on je i izvanredan turističko promotivni projekt. Reportaže s Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč bile su emitirane na 40 kanala s dosegom u 168 država i 1.457.000 domaćinstava diljem svijeta, dok će on line distribucija reportaža doseći ukupno 856 milijuna korisnika diljem svijeta. Ukupno milijun natjecatelja godišnje natječe se pod brendom Ironman, dok web stranica Ironman.com ima godišnje gotovo 32 milijuna posjeta. Sve to govori o važnosti Ironman platforme za promociju Istre i Hrvatske.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top