Magazin Trčanje
VijestiTreking putevima Lijepe naše

Treking putevima Lijepe naše

Tri natjecanja u sklopu domaće Treking lige već su održana, kamo nas vode organizatori sljedećih utrka?

Puno je već rečeno o nečemu naizgled jednostavnom, no sve veći interes za trekingom/trailom i sve više zaljubljenika u filozofiju ‘upoznaj prirodne ljepote trčeći’ iznova inspiriraju. Teretane su sasvim ok, no sve topliji dani u mnogima su probudili njihovog unutarnjeg trkača, koji je pojurio u potragu za novim izazovima. A njih u 15. sezoni Treking lige zasigurno ne nedostaje, posebice ako se osvrnemo na dosad održane utrke na Pašmanu, Pagu i Krku. A što nam slijedi?

Ponajprije, puno treking/trail izazova, pozitivne energije, druženja, upoznavanja prirodnih ljepota raznih krajeva Hrvatske te, naravno, puno odlične zabave. Oni oprezniji po prirodi navest će i pokoju mogućnost pada i ozljeda, no razlozi za oprez ne moraju otupiti entuzijazam sudionika. Dapače, treking i trail su ozbiljno zabavne aktivnosti koje jačaju i duh i tijelo i, na neki način, slijede liniju života – uz puno truda i rada stići ćete na svoj cilj, no poneki zastoj nije isključen, kao ni mnoštvo prelijepih trenutaka.

No, krenimo redom. Nakon otoka trekeri će 11. svibnja otrčati u kontinentalni dio Lijepe naše, preciznije na pitome brežuljke Zagorja. Dva tjedna kasnije sudionici traila osvojit će Zagreb, da bi 22. lipnja iskusili za mnoge najveći trkački izazov u sezoni – ultra trail na Velebitu! Impresivna planina neće ih omesti da se 31. kolovoza spuste do obala Zrmanje, odakle će se 21. rujna zaputiti na Continental Rab Island Trail. 12. listopada pridružit će se sudionicima Baška Outdoor festivala, a sezona završava 23. studenoga velikim Papuk trekk&trailom. Dakle, za svakoga ponešto.

Za svaku stazu prilagođene su i adidas Speed GTX tenisice od izdržljivog materijala koji se odlično nosi s divljim offroad terenima. Od vode i vlage, krivina i uzvisina, adidas Speed GTX tenisice osigurat će siguran hod i potaknuti trkače na nove izazove.

Ljubitelji treka i traila, vidimo se na offroad stazama!

Tags:

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top