Magazin Trčanje
UtrkeProljetni cener: Jeste li se probudili iz zimskog sna?

Proljetni cener: Jeste li se probudili iz zimskog sna?

Drugi Zagrebački proljetni cener je iza nas. Subotnja utrka bila je kruna višemjesečnog rada jednog malog tima koji je okupljen u redakciji magazina Trčanje, njihovih ne baš zanemarivih napora da se na vrijeme dogovore svi detalji ne bi li utrka prošla upravo onako kako smo i zamislili. Trku je najlakše istrčati, puno je teže smisliti dobar plan i provesti ga u djelo. Na tom putu katkad je puno prepreka, a ponekad sve ide savršenim tijekom. Iskreno, ovogodišnja organizacija puno je bliže tom drugom kriteriju. Je li to rezultat sreće, činjenice da smo godinu dana iskusniji ili nečeg trećeg, nemamo pojma, no zaista smo zadovoljni kako je sve prošlo. Nadamo se da slične pozitivne emocije imaju i trkači!

Kao što ste mogli primijetiti, na drugom izdanju utrke nije nedostajalo vode, energetskih napitaka i piva. Potrošeni su hektolitri Studene i 600-tinjak Dukat Fitova, više od tisuću bočica Hidre nestalo je u sat vremena, a Ožujsko pivo, oko 800 limenki (hvala Zagrebačka pivovara na izdašnijoj dostavi), itekako je dobro došlo da osvježi suha grla naših trkača. Nabavka ‘tekućih pitanja’ bila nam je primarna zadaća, jer bez kvalitetne okrepe nema ni dobre utrke, to je jasno i trkačima početnicima.

U odnosu na prošlogodišnju utrku imali smo i 30 posto više nagrada, čak 42 poklon paketa, od tenisica i sportske opreme do dodataka prehrani. Posebno smo ponosni što su na Expo prostoru svoje mjesto, uz već poznate brendove poput Henkela, Falkea, Sauconya i 42,2, pronašla i jedna mala domaća tvrtka koja ima potencijal izrasti u veliku i regionalno poznatu tvrtku. SportiCool se dizajnom i kvalitetom predstavio u najboljem svijetlu te smo uvjereni da je premijerno pojavljivanje na našoj utrci samo mali korak prema svijetloj budućnosti te petrinjske tvrtke.

Na kraju, u odnosu na 1. Zagrebački proljetni cener, na Nasipu je ove godine bilo duplo više trkača. Čak i više od toga. Utrku je završilo oko 630 trkača na stazama od 5 i 10 kilometara te štafeti (2×5 km), što je oko 90 posto svih onih koji su platili startninu. Trojica fotografa, mudro raspoređena na stazi, okinula su nekoliko tisuća fotki, a nešto malo manje od 2.000 objavili smo na Facebook stranici magazina Trčanje i na našem Flickr profilu.

Ukupno gledajući, sponzorski, partnerski ili na neki treći način s nama je na Nasipu bilo 16 tvrtki (Henkel, Saucony, Falke, 42,2 Running Academy, SportiCool, Zagrebačka pivovara, Mizuno, Studena, Dukat, PiP, Pernaton, Olival, Natural Wealth, Farmacia, Oktal Pharma, Naturel) i jedan atletski klub – AK Sljeme, čija je ekipa i ove godine odlično odradila mjerenje vremena i objavu rezultata.

Iduće godine pripremamo nova iznenađenja. Bit će jedna nova utrka – štafeta za djecu, možda ćemo malo prilagoditi i jednu od staza, a svakako će biti zanimljivih nagrada i ponovno super startni paket. Zagrebački proljetni cener održat će se 14. ožujka 2020. godine i ostat će fun utrka. S obzirom na to da je ovogodišnjih 700 mjesta bilo puno premalo za sve zainteresirane, zasad najavljujemo da ćemo osigurati 1.000 startnih mjesta u 2020. godini, a hoće li možda biti i više, to ovisi o tome hoćemo li moći zajamčiti sigurnost većem broju sudionika.

Hvala vam što ste trčali s nama i vidimo se na istom mjestu za godinu dana!

Neven Miladin

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top