Magazin Trčanje
UtrkeViše od dvije tisuće kostimiranih trkača i hodača sudjelovalo u Zagreb Advent Runu

Više od dvije tisuće kostimiranih trkača i hodača sudjelovalo u Zagreb Advent Runu

Oko dvije tisuće sudionika s plavim kapica Djeda Božićnjaka protrčalo je u nedjelju čarobno ukrašenim centrom Zagreba u sklopu kostimirane utrke humanitarnog karaktera Zagreb Advent Run. Središnji i jedini sportski događaj slavnog zagrebačkog adventa održan je već treću godinu zaredom, ovaj put s rekordnim brojem sudionika. Trčalo se na 5 i 10 kilometara, a ovogodišnjem izdanju utrke pridružili su se i nordijski hodači te brojne obitelji koje su nedjelju odlučile provesti u veseloj i zabavnoj atmosferi.

Utrka je bila posvećena borbi protiv dijabetesa, bolesti koja je danas četvrta po uzroku smrtnosti u Hrvatskoj, te će se dio sredstava od kotizacija donirati Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga kao potpora njihovim programima i projektima.

‘Drago mi je da su se dijabetičari uključili u ovaj projekt kao trkači i hodači, ali i kao volonteri koji su pomogli organizaciji te educirali građane o važnosti prevencije i liječenja dijabetesa. Od dijabetesa svake godine obolijeva i umire sve više Hrvata. Pravilna prehrana te redovita tjelovježba znatno smanjuju rizik od obolijevanja te pomažu ublažavanju posljedica dijabetesa kod oboljelih, stoga nam je posebno drago što su organizatori utrke ovogodišnje izdanje Zagreb Advent Runa posvetili borbi protiv dijabetesa’, izjavila je Zrinka Mach, predsjednica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga.

Najbrži muški trkač na 5 kilometara bio je Goran Grdenić (Hrvatska) s vremenom 16:40, dok je u ženskoj konkurenciji pobjedu odnijela Matea Matošević Hačić (Hrvatska), koja je trčala 18 minuta i 28 sekundi. Na 10 kilometara najbrži je bio Mitja Krevs (Slovenija) s vremenom 32:23, dok je od trkačica najbrža bila Biljana Cvijanović (Srbija) s vremenom 38:54. Melvin Olawugebmi (Francuska) je bio najbrži u kategoriji nordijskog hodanja, s vremenom 34:00, dok je Sanja Čustović (BiH) bila najbrža u ženskoj konkurenciji s vremenom 41:08.

Svi sudionici utrke imali su priliku savjetovati se sa stručnjacima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar koji su im mjerili razine šećera u krvi i pregledavali krvni tlak, savjetovati se s kineziolozima o dobrobitima vježbanja te nutricionistima o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top